dijous, 7 de novembre de 2013

Portal comercial d'Amposta (i 2)

Gràcies a un comentari a l'apunt d'ahir veig que el portal anunciat ahir ja és operatiu a http://www.ampostacomercial.com. Veig que és un directori d'empreses però, combina també botiga electrònica opcional i anuncis de campanyes.

D'entrada l'aspecte no m'agrada gaire. A l'esquerra, enllaços que utilitzen les majúscules amb un criteri poc clar, en comptes de tenir un aspecte unificat. A sobre un menú amb les diferents opcions. I a la dreta una altra columna amb bàners. Jo no sóc bo amb disseny gràfic. Ho dic sempre, sóc informàtic però, de gust considero que no en tinc gaire, i sempre que sigui possibl crec que els informàtics hem de treballar plegats amb els dissenyadors gràfics.

El web és un gestor de continguts Joomla! amb l'extensió de botiga electrònica JoomlaShopping, tot programari lliure. No sé quant haurà costat.

I aquí la crítica que em vaig deixar ahir. Es va deixar perdre la Ciutat Digital. La manca de voluntat de l'Ajuntament, des del principi, per tenir unes comunitats dinàmiques, amb elements que les fessin atractives als potencials usuaris. Segurament una mala definició del projecte o una definició que no tenia en compte que amb el pas del temps la tecnologia canvia molt ràpid i potser la proposta inicial quedaria desfassada. I un final del projecte trist, eliminant la presència de les comunitats sense avisar i sense explicar-se. En paral·lel, l'àrea de promoció econòmica ja va fer fa uns anys algun projecte que duplicava esforços. Ara aquest no els duplica, per sort.

Creative Commons License + GNU FDL