dimarts, 20 de febrer del 2007

El mercat dels dimarts

El fòrum d'Amposta.info té un tema interessant, el qual algun cop he tret aquí o en algun altre espai de conversa. Sembla ser que, tal com estava previst, el carrer del Grau d'Amposta es talli properament per tal de començar la segona fase de la seva remodelació. Això pot tenir conseqüències caòtiques els dimarts, dia de mercat. Al fòrum es parla del fet que potser seria hora de moure'l de lloc, com per exemple a la zona del Pavelló de Fires.

Penso que el mercat dels dimarts, malgrat que els botiguers del voltant hi estiguin a favor, no pot col·lapsar tot un barri, tant per circular com per estacionar. El dia de mercat, l'aparcament públic del Grau queda ocupat per les parades. A primera hora del matí has de treure el cotxe d'aquell aparcament a perill que te'l tregui la grua. Els carrers adjacents pateixen la brossa que es va escampant i l'incivisme dels cotxes que aparquen on volen. Tot plegat es podria solucionar cercant una zona menys problemàtica per als veïns -que són tots, no només els botiguers-.

Cerdanyola, per cercar un exemple que no sigui Tortosa, ha condicionat la zona on es fa el mercat setmanal amb un aparcament i fent-la pràcticament tota peatonal. És una gran plaça que fa patxoca. Els dies que no hi ha mercat és una àmplia zona per on passejar, asseure's, etc. I els dies de mercat no s'està col·lapsant un barri sencer.