diumenge, 4 de febrer del 2007

Vull un referèndum

Ahir es va viure un altre dia de cinisme per part del PP. En la lluita contra el terrorisme la discrepància s'ha de resoldre cercant punts d'acord, no provocant la confrontació. El govern d'Aznar va fer i desfer al seu gust, i en alguns casos, com es va recordant, van actuar igual que ara el PSOE, o fins i tot van anar més enllà. Els socialistes aleshores no van actuar de la forma que ho fa el PP, i fins i tot van impulsar el Pacte per les Llibertats i Contra el Terrorisme, amb la segura discrepància de part del seu electorat. El PSOE, fins i tot va estar a favor de la Llei de Partits, la qual només ha servit per il·legalitzar Batasuna i no, en canvi, partits que tenen un ideari feixista. No sé si van fer bé o no però, el fet és que els socialistes no van actuar amb el PP com ells ho havien fet amb el GAL, ni com ara ho fan amb el procés de pau.

Malauradament això seguirà així, i tindrem el PP fent una campanya d'atac i gol al govern espanyol, utilitzant les víctimes del terrorisme com recurs, i els mitjans de comunicació afins com amplificador. Els socialistes, evidentment, també intenten contrarestar l'atac, tot i que penso que mediàticament ho aconsegueixen menys.

Potser ja va sent hora que els ciutadans i ciutadanes tinguem l'oportunitat d'opinar directament sobre quin camí ha de prendre el govern espanyol per aconseguir la fi del terrorisme. Un referèndum que hauria d'estar basat en el principi del joc net entre els partits, defensant amb arguments clars i fugint de la demagògia les seves postures. Crec que aquesta és l'única forma que aquesta situació d'enrocament del PP demanant al govern que rectifiqui, com si fossin posseïdors de la veritat absoluta, arribi al final. Estem poc acostumats a opinar directament i potser hauríem de fer-ho més sovint.