divendres, 12 d’octubre del 2007

OpenOffice.org Calc vs Excel

Fa uns dies comentava una comparativa de Linux.com entre Impress i PowerPoint. Aquesta setmana han publicat una comparativa entre l'eina de fulls de càlcul d'OpenOffice.org, Calc, i Microsoft Excel. Aquesta comparativa l'autor l'ha fet pensant en l'usuari habitual, d'un nivell mitjà d'experiència, d'unes necessitats que poden considerar-se habituals. A continuació anem a mirar els resultats.

Format de cel·la, de full i de pàgina
L'autor considera els dos programes molt semblants quant al format dels documents però, dóna millor valoració a Calc perquè tracta cel·les i pàgines amb estils i això, a més, és comú a la resta d'aplicacions d'OpenOffice.org.

Creació i ordenació de llistes
La funcionalitat relacionada amb llistes de valors és semblant en totes dues aplicacions. Però, l'autor valora millor Excel perquè té alguns filtres avançats, com la reordenació segons el format de les cel·les, el color, si el contingut de les cel·les coincideixen amb la mitjana dels valors de la columna,...

Funcions i fórmules
La funcionalitat un altre cop és molt semblant. Ambdós programes coincideixen en la majoria de funcions existents. Però, Calc ofereix un assistent que indica sempre els camps obligatoris quan s'està escrivint la crida a una funció dins d'una fórmula. L'autor tria Calc per a la majoria d'usuaris i Excel en el cas d'usuaris avançats que necessitin alguna funció que només tingui Excel.

Eines de funcions
En aquest apartat l'autor deixa les coses en taules, doncs ambdós programes presenten característiques semblants.

El veredicte d'aquesta comparativa queda en taules. Però, l'autor, i coincideixo, diu que si es tria OpenOffice.org Calc, a més de ser programari lliure, no suposa cap inconvenient quant a pèrdua de funcionalitat.

Si us interessa un article anterior sobre la comparació entre OpenOffice.org Writer i Microsoft Word, va ser el primer de la sèrie i el teniu aquí: [clic].