divendres, 19 d’octubre del 2007

Prisa, PSOE, eleccions

En els moments que escric això està parlant a TV3 Eliseu Climent, de l'Associació Cultural del País Valencià. Abans de començar de la problemàtica del tall de TV3 al País Valencià li han preguntat sobre la dimissió avui de Joan Ignasi Pla al capdavant del PSPV-PSOE. Eliseu Climent ha apuntat a Prisa com responsable de l'atac i gol al fins ara líder socialista valencià. El PSOE (Pepe Blanco, concretament), continuava el raonament, qui fins fa poc deia que comptava amb Pla, no ha mogut un dit per recolzar-lo. Tot sembla que ha estat per un suposat tracte de favor per unes factures -les quals encara no s'han pagat-. Si bé aquesta situació pot ser compromesa, sense haver-se demostrat el tracte de favor no acabo d'entendre com s'han precipitat els fets. La presumpció d'innocència no existeix?

Esperem però, que el PP no parli gaire. Caldrà recordar-los, en cas de dir res, que tenen un conegut polític en el punt de mira de la justícia, a banda dels problemes econòmics de Terra Mítica, els quals, si bé són casos on no s'ha demostrat delicte, si un es posa a parlar del cas de Pla, s'ha de parlar de la resta.

Finalment, darrerament m'ha sobtat la línia dels mitjans de Prisa, concretament del País, bel·ligerant amb el PSOE, cosa que no recordo haver vist mai. El PSOE, d'altra banda, amb aquest enrenou al País Valencià, potser s'ha guanyat una pèrdua considerable de vots. El PSPV-PSOE queda en mans d'una gestora encapçalada per Joan Lerma.

Quant a Joan Ignasi Pla, no ha estat un polític que em fes el pes, perquè tinc molt present la seva petició matxacona del transvasament d'aigua a Castelló, en sentit contrari al seu partit, en sentit contrari a allò que se suposa que pensa quant a medi ambient i polítiques d'aigua. De la resta, res per comentar. No l'he seguit.