dilluns, 12 de novembre del 2007

Coses d'avui

El Publiscopio diu que només la crisi de rodalies passarà factura al govern. La valoració de la gestió del govern passa de 3,8 punts al setembre als 4,3 d'ara. El transport públic és valorat per un 21% de forma negativa. El govern puja nota i passa al 5,3. Un 34% dels votants del PP aprova la gestió del govern, segons aquest estudi d'opinió.

El canvi climàtic afectarà més els països pobres i vulnerables i seria criminal i irresponsable no fer res, segons els secretari executió de la Convenció sobre el canvi climàtic de l'ONU, Yvo de Boer. El president d'honor de l'Institut Mediterrani de l'Aigua, Mohammed Benblidia, d'altra banda, diu que l'aigua serà una de les principals fonts de conflicte del segle XXI. Em recorda el llibre sobre els conflictes de l'aigua de Ricardo Petrella, i em recorda el conflicte transvasista que el PP no para d'atiar, sobretot quan li van les eleccions. Edward Osborne Wilson, XIX Premi Internacional Catalunya, parel del terme biodiversitat, avisa que l'activitat humana pot crear un gran catalclisme que acabi amb part de la megafauna del planeta al llarg del segle XXI.

La Veu de l'Ebre de divendres publica una carta del regidor de governació de l'Ajuntament d'Amposta, president local de CDC, Josep Garriga, dirigida a Lluïsa Lizàrraga. No m'agrada fer de palmero ni que algú pensi que ho faig. Però, volia comentar aquesta carta. Em sembla de mal gust, venint d'una persona que representat tots els ampostins i ampostines, entre ells Lluïsa Lizàrraga, fent un munt de preguntes que ratllen o sobrepassen la demagògia, en boca d'un càrrec públic. Es pregunta on són les inversiones al Delta, sabent que n'hi ha. Parla de la voluntat dels tortosins d'emportar-se la N-340, quan l'Ajuntament de Tortosa, convergent, s'ha posat d'acord amb l'ampostí i el de l'Aldea... Fa uns anys una regidora s'intercanviava cartes al director amb un altre regidor a través dels mitjans. Seria trist repetir l'experiència.

Pasqual Maragall té nou web, com diu Vilaweb, amb la seva agenda d'actes i un bloc de notes. Per defecte professional he comprovat que no ofereix cap llibertat en l'ús dels seus continguts.

Un dels protagonistes del dia ha estat un taxista de Barcelona que aquest matí ha activat l'alarma del seu vehicle per després perdre-se'n la pista. Durant tot el dia els mitjans han estat seguint la notícia. Finalment ha aparegut a Vic, després de ser alliberat pels seus segrestradors.

Avui s'han presentat le jornades plmontsià, que comencen dijous a Santa Bàrbara, per passar per Amposta el dijous següent i finalitzant a La Sénia el dijous posterior.