dimarts, 13 de novembre del 2007

Coses d'avui

Avui el jutge ha condemnat els dos dibuixants de la portada de El Jueves sobre els prínceps a pagar 3000 euros cada un per injúries al Príncep Hereu. Serà d'acord amb la llei però, ja és ben trist que una portada d'una revista humorística sigui condemnada penalment i en canvi, allò que diuen -també sobre la corona- alguns mitjans, quedi impune, sent igual o més greu i continuat.

La presidenta de Microsoft Ibérica, Rosa García, ha estrenat bloc. Avui ho publiquen en varis llocs, entre ells Microsiervos. En la seva primera entrada presenta les seves intencions de fer un bloc personal però, presentant una cara positiva de l'empresa que dirigeix. Se'n recorda també del programari lliure i afirma que en el món actual en l'àmbit tecnològic la llibertat d'elecció és una realitat, per passar a queixar-se de la radicalització de la blocosfera contra Microsoft. Sembla mentida que la màxima dirigent de la multinacional a Espanya vulgui convèncer-nos que els habitants de Catalunya o d'Espanya, quan els seus governs opten per una tecnologia o una altra els pregunten, tot i condicionar l'evolució tecnològica de tota la societat. És cert, sobren maximalismes però, també cal dir-ho tot pel seu nom.

La Comunitat de Madrid construïrà un aeroport per a avions privats. Segons Público pot arribar a costar 3000 milions d'euros. La gestió serà privada. Un aeroport VIP. Catalunya, per cert, també en vol un.

El PP oblida intencionadament l'11-M
, després de menystenir la setmana passada Montserrat Nebrera, després que Aznar, en plena campanya de promoció del seu llibre posés en dubte l'autoria, i que l'alcalde de Madrid, Gallardón, que es mostrà fa uns dies d'acord amb la resolució judicial. També el PP destaca que l'agraïment d'Aznar a Zapatero el dia del ¿Por qué no te callas? no té res a veure amb la postura oficial del PP, qui demana que l'ambaixador espanyol a Veneçuela sigui cridat a consultes.

El Gran Wyoming té un bloc, que forma part de Público. He descobert una altra cara d'aquest contador de l'actualitat en clau d'humor.

El Coñadiario, a YouTube, té una de les tantes paròdies del ¿Por qué no te callas? però, sense imatges del dia, sinó amb dibuixos animats.

El MIT ha alliberat el codi font del sistema operatiu MULTICS. MULTICS fou/és un sistema operatiu de temps compartit, projecte iniciat l'any 1964, i és el pare dels sistemes UNIX. notMac Challenge és un projecte que pretén substituir el servei de pagament .Mac d'Apple. Els sistemes Mac vénen amb la possibilitat d'accedir a serveis d'Internet d'Apple, el servei .Mac, el qual s'integra amb les aplicacions del sistema per oferir xat, videoconferència, espai de disc, ..., en els servidors de la companyia. El projecte notMac Challenge és una alternativa al servei .Mac, permetent tenir un servei anàlog en servidors propis, i també integrat amb les aplicacions del sistema. A més, es preveu que funcioni amb sistemes Linux i Windows.

Finalment, un toc humorístic. El bloc No puedo creer que lo hayan inventado té una entrada sobre ninotets putejats, com una maquineta de fer punta en forma d'humà a quatre potes, on el llapis es posa pel cul; una tassa de cafè que eixafa un nino; un penjat que fa d'interruptor; etc. Preneu nota per a futurs regals.