dissabte, 17 de novembre del 2007

Coses d'avui

El Punt destaca a la portada la petició majoritària del Parlament de Catalunya perquè la ministra de Foment sigui cessada en el càrrec. I ho destaca amb un 96 a 36 ben gros, el nombre de vots a favor i en contra, respectivament en la votació. El govern espanyol ja avisa que no en farà cas de la petició del Parlament. Tampoc no és estrany. Si algú dels que va votar a favor era perquè es pensava que canviaria alguna cosa s'equivocava, encara que penso que ningú s'ho pensava. Com destaca Joan Herrera d'ICV, caldria veure també com han canviat les opinions sobre AVE i rodalies d'alguns dels que ara demanen dimissions.

Avui comença a funcionar parcialment el servei de rodalies per la línia C2, després de l'esvoranc de fa unes setmanes. Mentres miro què diu el web de Renfe em trobo que el trens regionals en sentit Barcelona aquest cap de setmana finalitzen el seu recorregut a Martorell, on s'haurà d'agafar un tren de rodalies fins Barcelona. Ja ho sabeu.

A Madrid s'ha obert un altre front per al desgast polític. Aquest cop és l'operació Guateque -quin nom, podrien haver-li dit Chotis ja posats...-, sobre una trama de corrupció de funcionaris a l'Ajuntament de Madrid. Mitjans com El Plural -de marcat accent socialista- fan èmfasi en el paper de l'alcalde en la responsabilitat política del cas. És estrany que alguns enemics de Gallardón a les files de la dreta no facin també llenya.

Les Terres de l'Ebre són aquesta setmana l'escenari del joc polític mal entès. A Bot CiU ha passat a l'oposició després d'estar governant des de les recents eleccions. No m'entra al cap que en tan poc de temps la moció de censura estigui justificada. Coses com aquesta fen pensar en l'interès partidista d'una acció com aquesta i el desprestigi polític vigent, fins i tot en la política local.

Ep, a Caro s'han registrat 7,7 graus sota zero. Tapeu-vos.