dilluns, 19 de novembre del 2007

Coses d'avui

Començava el dia amb una notícia del diari Avui sobre els dics de contenció que el Ministeri de Medi Ambient vol instal·lar a les badies del Delta. Seran dics de dos metres d'alçada, amb nuclis de pedra, amb vegetació a la part superior i amb carrils bici paral·lels. Això, si no m'equivoco, deriva de la visita que recentment es va fer al delta del Po, a Itàlia. No tinc cap problema a reconèixer que en època del transvasament gent favorable a la postura de la Generalitat ja plantejava aquest sistema per protegir el Delta.

La ministra de Foment diu que hi ha una campanya contra ella. L'hem sentit comparar-se a Indalecio Prieto o queixar-se que l'ataquen per ser dona. El problema de la ministra és que serà cap de llista per Màlaga i necessita tenir un bon índex de popularitat. Ara bé, com no li surti bé això de l'AVE la seva campanya d'imatge no li servirà de res... o sí. Un titular de Vilaweb diu que el ministeri va decidir que a Sants sobraven dues vies i les va reservar a l'alta velocitat. Es tracta d'una entrevista a Pau Noy, assessor de l'Entitat Metropolitana del Transport.

Dissabte van haver aldarulls amb antifeixistes que es van comportar com feixistes, a Barcelona. Com és evident i habitual, l'oposició -CiU- va queixar-se de la manca de mesures de seguretat. Avui llegia que Joan Ferran (PSC) diu que CiU s'ha instal·lat en la queixa permanent. Podrà pensar-ho però, aquest argument era el mateix que utilitzava el PP i CiU sobre les queixes i manifestacions quan ells governaven. No podem pretendre que allò que aleshores consideràvem excuses dels governants ara sigui vàlid perquè governen uns altres.

Rajoy vol fer una llei per garantir l'ús del castellà a tot l'Estat. Serà que no està garantit el seu ús. Serà que fins ara l'única llengua obligatòria a Catalunya, per exemple, era el castellà. I serà que a Catalunya, sobretot a l'àrea de Barcelona, no es parla gens de castellà al carrer. És clar que, en qüestió de demagògia alguns no tenen rival.

Amazon ha presentat l'iPod dels llibres
, anomenat Kindle, un aparell per llegir llibres electrònics, amb connexió sense fils i memòria SD. Des de l'aparell es poden comprar llibres electrònics, es poden llegir diaris en línia o blocs. El video promocional diu que tens accés gratuït sense fils a la Wikipedia... Bé, això és molt relatiu. L'accés a la Wikipedia és gratuït. I l'accés sense fils dependrà des d'ón es faci, evidentment. Tot i que el disseny em sembla una mica antiquat (l'aspecte) i que sembla que és en blanc i negre, segons el video, és un aparell interessant. Ara bé, voleu dir que arriba a temps?