dimarts, 20 de novembre del 2007

Coses d'avui

En aquests moment parla el president Montilla al programa 59 segons. Ara mateix li han preguntat sobre els peatges i ha tirat pilotes fora. I me'n recordo de l'alliberament de peatges que faran aquí a l'Ebre mentres duri la variant de l'Aldea. Un alliberament que implicarà passar per caixa i adquirir un teletac. Sí, després passar serà gratis però, haurem de pagar l'aparell, no?

Aquest matí una de les notícies era l'assumpció -molt difusa- de la culpa que li pertoca a l'Església per allò que va ocórrer durant la Guerra Civil. No va dir -o no se'n deriva de la notícia- res de la postguerra, època on no hi ha excuses de com es va actuar. També s'ha remarcat en la notícia que aquesta era una declaració personal del president de la Conferència Episcopal però, no oficial de la cúpula eclesial espanyola. Cúpula, per cert, que lluita per arribar al poder. On s'ha vist això en homes que han de guiar els creients i que prediquen coses com no tenir cobdícia?

La SGAE es querellarà contra les associacions que volen que la fiscalia la investigui. Estan en el seu dret però, com entitat de dret que és crec que hauria d'esperar a veure què opina la fiscalia i, si va més enllà, el jutge. De passada es podria querellar contra Público per haver informat sobre els seus negocis.

De moment a Europa no es pot fer però, Google permetrà que els usuaris de Google Maps corregeixin ubicacions errònies. Començaran per permetre-ho als usuaris registrats dels EUA i d'Austràlia. Els moviments de les ubicacions en alguns casos seran sotmesos a moderació, per evitar canvis arbitraris. Ara es poden afegir presentacions, passis d'imatges, a les barres laterals o inferior dels blocs de Blogger, no restringides al servei de fotos Picassa, sinó que, per exemple, permet utilitzar un compte de Flickr.

Artur Mas continua amb la seva casa gran del catalanisme. El confidencial e-noticies explica que, malgrat d'emprar molts cops la referència al dret a decidir, no especifica mai que això faci referència al dret d'autodeterminació. El País informa en aquest sentit i també remarca el dret a decidir de Mas però, l'autodeterminació no apareix enlloc. Compte que Artur Mas és especialista en apostar fort, en prémer l'accelerador i al final posar la marxa enrera.

Ostres tu, el president Montilla li ha preguntat a una dona si treballava. La dona li ha dit que és mestressa de casa. I Montilla li ha dit que avui dia, afortunadament hi ha feina, que qui vol en troba, que potser estigui mal paga però, que qui vol treballar troba feina. Contundent alhora que arriscat dir això. Perquè una feina, en el moment que es reconeix que està mal pagada és una feina no digna, a la qual l'administració no pot donar suport.

David Sifry, fundador de Technorati, diu que els blocs encara tenen molt futur per davant, per cert. Sembla que l'estancament anunciat per al 2007 encara no ha arribat.

També era important aquest matí la referència a la vaga quees fa grossa a França. El sector públic s'uneix al sector ferroviari contra Sarkozy per al manteniment del poder adquisitiu i contra la retallada de llocs de feina fins l'any vinent. Sarkozy diu que no farà ni un pas enrera, que la reforma es farà. Un sondeix de Le Firago diu que el 68% dels enquestats a França troben la vaga no justificada.

Notícia dolenta del dia. L'Ebredigital informa que un noi de 17 anys d'Amposta va ser detingut dissabte amb 91 pastilles d'èxtasi.