divendres, 23 de novembre del 2007

Coses d'avui

El Gran Wyoming avui feia referència a l'argument per part de Mayor Oreja pel qual relaciona una potencial victòria del PSOE a les properes eleccions generals amb ETA. És fastigós com ha actuat el PP durant tota la legislatura. A més, es comporten de forma cínica, com si no haguessin estat ells els grans atiadors del foc a la política espanyola.

El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Juan Antonio Martínez Camino, qui de vegades penso que és la mà dreta de Rouco Varela, figura que em representa l'Esglés tancada, descaradament de dretes i de l'Espanya única, ha desmentit que el president de la CEE hagués demanat perdó per la postura de l'Església durant la Guerra Civil. Ja era estrany que les coses quedessin amb una minsa petició de perdó sense que els que semblen el poder a l'ombra de la CEE diguessin la seva. Sembla mentida que l'Esglés no demani perdó, ja no per la Guerra Civil sinó per haver estat còmplice de la dictadura, d'haver participat de la revenja contra els vençuts, d'haver consentit la persecució de capellans que no combregaven amb el règim,... Justament avui TV3 ha parlat d'una església que es fa a València, en unes antigues naus de la Cross, de titularitat pública, i protegides, consagrada als màrtirs de la Guerra Civil en mans del costat republicà.

Foment admet que l'AVE arribarà a Perpinyà el 2010, no el 2009, cosa que pot fer que es pagui una quantitat considerable com compensació pel retard. Avui la ministra ha estat a l'acte de finalització del túnel del Pertús, el qual unirà Catalunya amb la Catalunya Nord.

No se'n parla gaire però, el PSC a Barcelona s'entesta a fer una muntanya russa al Tibidabo. Es veu que no n'hi ha prou amb el parc d'atraccions de la mida que és, sinó que cal continuar esgarrapant espai a la muntanya. No sé si és que pretenen fer la competència a Port Aventura però, és lògic que es quedin sols i que ni els companys de govern hi donin suport.

El secretari d'estat de Telecomunicacions
va desqualificar la comisaria europea de Competència per haver dit que l'ADSL a Espanya és més cara que a la resta d'Europa de mitjana, per indocumentada, per desconèixer els preus espanyols. Segurament molts de nosaltres podríem explicar-li al secretri d'estat que sí, que el preu de l'ADSL a Espanya és un escàndol, que quan mirem els preus als països europeus al·lucinem. Avui dia continuem pagant, si fa no fa, el mateix que fa 5 anys per l'ADSL. Augmenta una mica l'ample de banda i els preus es mantenen. Això, a més, tenint en compte que si no tens una connexió que te n'allibera, has de pagar la quota telefònica bimensual. Ha estat bona la reacció des d'Europa, indicant que les dades utilitzades en l'estudi sobre els preus, són dades proporcionades per Telefónica i avalades per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT).