dimecres, 28 de novembre del 2007

Coses d'avui

Avui La Marfanta i El Punt publicaven una notícia de varis articles sobre la proliferació de camps de golf a les Terres de l'Ebre, cosa que personalment crec que és una incoherència majúscula de la gent de l'Ebre que hi dóna suport. Un dels articles tenia un títol ben clar i que ens hauria de fer posar les galtes roiges: El mapa del golf a la terra del nus blau. L'Aldea, l'Ampolla, Deltebre, Tortosa, són exemples de com crec que no s'han de fer les coses -respectant totes les opinions, evidentment-. També dins del mateix context, el camp de golf de Vinallop podria ser aturat per dos informes de Medi Ambient i de Patrimoni.

Avui m'he quedat de pedra quan he llegit que la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona diu que la caça en barraca no és delicte penal i que és falta administrativa, quan la Secció Segona fa ben poc que va condemnar penalment una persona per aquesta modalitat de caça.

Canviant de tema, segons la Fundació BBVA, Madrid i Catalunya estan al capdavant de les contribuents a l'economia espanyola. Juntament amb les Illes Balears i el País Valencià són les úniques que tenen un saldo fiscal negatiu.

Un exemple del joc polític, completament repugnant. El BNG, segons El País, hauria ajudat a evitar la reprovació de la ministra de Foment a canvi del desbloqueig de les transferències que demana Galícia. Una mostra que sense avergonyir-se, hi ha decisions que, més que prendre's en base a fets i raonaments lògics, es prenen segons els beneficis que se'n puguin treure, deixant de banda el problema que es debat.

Finalment, AppleWeblog en parla. Steve Jobs és l'home de negocis més poderós, segons la revista Fortune. El segueix el magnat Rupert Murdoch en segon lloc. En quart lloc es troben Eric Schmidt, Larry Page i Sergei Brin, els directius de Google. Bill Gates es troba a la setena posició.