divendres, 30 de novembre del 2007

Els funcionaris són uns gossos

Títol polèmic el que he escrit però, estic interpretant l'opinió de Joan Rosell, president de Foment del Treball, qui diu que a Catalunya hi ha 150.000 funcionaris que no fan res. Aquesta afirmació, per començar, ha d'anar acompanyada de dades que ho demostrin. Ell com empresari sap perfectament que d'impressions personals, de sensacions, no es viu i que no serveixen per demostrar resultats. També sap que generalitzar és perillós, a banda d'una manca de respecte important per la feina dels treballadors i treballadores. No sóc funcionari però, no descarto intentar arribar-hi, si es presenta l'oportunitat i aquesta és interessant. A més, aspecte important avui dia, l'estabilitat laboral del funcionariat no la garanteix l'empresa privada. Em pot dir còmode però, més aviat sóc realista i penso en les despeses a les quals s'ha de fer front cada inici de mes. És clar que ell -seguint la línia de la generalització- està forrat i no s'ha de preocupar per la hipoteca, els càrrecs a les targetes, menjar, etc. És com allò que es diu que els directius a les empreses privades són massa nombrosos, que no tenen ni idea de res o que cobren massa. És injust, oi? Igual d'injust com posar al sac dels gossos 150.000 persones.

5 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Jo personalment podria signar totes i cadascuna de les afirmacions de Rossell a condició que els líders de l'empresa privada reconeguessin d'una vegada per totes que a Catalunya hi ha molts professionals assalariats sota la seva direcció que guanyen salaris de "xiste".

Que fomenti la innovació i la competitivitat amb salaris motivants tal com es fa als països anglosaxons i no hi haurà tanta gent que es vol passar a ser funcionari.

Però si el que paguen avui en dia a un llicenciat en idiomes no arriba ni als mil euros bruts que pretèn?

Jesús M. Tibau ha dit...

És molt típici tòpic i fàcil posar-se amb els funcionaris. Jo ho sóc i puc afirmar amb el cap ben alt que em guanyo bé el sou. Evidentement n'hi ha de totes classes, com també hi ha dependentes de botiga de totes classes, i advocats, i periodistes i fusters...i polítics

Unknown ha dit...

Efectivament, i em sorprén que el president de la patronal catalana faci una afirmació tan típica de la conversa de carrer.

Anònim ha dit...

Manel, has fet un titular sensacionalista i de premsa groga. Rossell va dir que "150.000 funcionaris no fan res", en canvi tu ja has dit que va dir que "els funcionaris són uns gossos".

Jo me'l crec a Rossell, perquè hi ha casos tothom en sap 1 com a mínim (i fins i tot diria que molts en sabem més de 10) de funcionaris que se la toquen i no es preocupen més que d'arribar a l'hora de plegar per fotre el camp, per no parlar de l'hora a la que entren a "treballar" i del temps que es prenen per esmorzar. Això no vol dir que tots els funcionaris siguin uns ganduls (millor que gossos) i no se si són 150.000 o 200 els que ho fan, però que els hi ha, segur que els hi ha. Si aquests funcionaris ganduls estiguessin a la privada ja els haguessin fotut al carrer. Recorda que als funcionaris els paguem entre tots, tant al que fan la seva feina com als que no foten cop.

Unknown ha dit...

El títol de l'entrada és nu reflex del que inconscientment es pot desprendre de les paraules de Rosell. 150.000 funcionaris no fan res? Qui són, són 150.000 o en són menys o en són més? D'on ha tret aquesta afirmació tan rotunda? Amb quin dret ell pot opinar sobre una empresa on no treballa? Què hi ha dels funcionaris que treballen com qui més? M'estàs dient que a la privada no hi ha ningú que es rasqui la panxa? En quin món vius?

És molt fàcil, des d'un púlpit parlar sobre com fan la feina els altres, sabent que un missatge com aquest hi ha molta gent que el secunda, perquè les seves males experiències amb el funcionariat li donen aquesta sensació. Però, un president de patronal, que està acostumat a presentar dades objectives sobre com van els negocis, si fa aquesta afirmació ha de ser perquè pot dir exactaments quants o on estan els funcionaris que no fan res. Si no és així no passa de ser, per a mi, demagògia.