dilluns, 12 de novembre del 2007

Popularitat del Rei

El País publica una entrevista al ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos. En ella se li pregunta inevitablement per la reacció del Rei d'Espanya dissabte a la cimera iberoamericana. Segons el ministre la imatge del monarca ha sortit reforçada. Ahir a la televisió preguntaven a gent del carrer sobre quina era la seva opinió sobre les paraules del Rei. Gairebé tothom opinava positivament, tot i que hi havia qui opinava, a més, que havia perdut les formes.

Penso que qui va sortir, o hauria d'haver sortit reforçat, en l'àmbit internacional i en el de la societat espanyola, hauria d'haver estat el president del govern. Crec que el Rei va perdre els papers. Dirigir-se a un altre cap d'estat parlant-li de tu i ordenant-li callar, no ho veig normal, per molt en desacord que s'estigui amb qui parla. A més, donava la sensació que Espanya estava allí com si encara fos un imperi i no un estat igual que la resta. Per cert, que no entenc la presència en primera fila de tres polítics espanyols, mentres la resta d'estat, al capdavant només tenien els seus caps d'estat.

Chávez no es va alterar gens mentre deia allò que deia. Zapatero va controlar-se molt bé, malgrat que el PP ha felicitat el Rei i ha menyspreat el president del govern. El PP està en la seva línia, la de tota la legislatura.