dilluns, 24 de desembre del 2007

Apple, no tot és bonic

Apple és una empresa que fa uns productes molt atractius, quant a disseny i quant a funcionalitat. Jo mateix recomano a la gent que conec que si vol ordinador nou i no vol passar-se a Linux, que es plantegi passar-se a Mac, on trobarà una plataforma molt atractiva i estable, i on podrà realitzar les seves tasques habituals amb programari lliure, el mateix que es pot trobar amb Windows o Linux. És cert que és una plataforma tancada i que el preu -si bé no hi ha tanta diferència- és una mica més alt que en sistemes tipus PC. Però, com dic, si no es vol Linux, com alternativa a Windows la trobo interessant.

Apple ha conreat la imatge d'una empresa cool, d'una empresa actual i innovadora. Fins i tot es pot dir que d'alguna manera col·labora -com fa Microsoft- en projectes lliures. No oblidem que el nucli del sistema operatiu Mac OS X és programari lliure.

Ara bé, Apple té alguns aspectes que mostren la seva cara menys agradable, menys amable. I és que la companyia, justificant-ho pels danys a la seva imatge i per temes de secret comercial, està perseguint llocs a la xarxa que en parlen de forma no oficial. Fa poc que hem sabut que el lloc Think Secret deixarà de funcionar per un acord entre Apple i el seu autor, després que la companyia el demandés. Think Secret era potser el lloc més conegut de difusió d'informació i rumors sobre Apple. Sorprén que l'autor de Think Secret, Nick Ciarelli, es mostri satisfet de l'acord. Com a mínim jo em sentiria trist i, si cregués que no estava fent res mal fet, em sentiria indefens davant d'una gran companyia com aquesta.

Però, sembla que la cosa no es queda aquí. Ara li toca a l'autor del bloc del fals Steve Jobs, a qui Apple hauria oferit diners a canvi de deixar de publicar continguts al bloc. Sembla mentida que una empresa amb una mentalitat suposadament tan oberta i un tarannà tan cool, vulgui fer callar la xarxa. I sembla mentida que cregui que tancant uns quants blocs no hi haurà ningú més que parli bé o malament d'ells.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La pela és la pela !!!