dilluns, 10 de desembre del 2007

Coses d'avui

Una de les coses que m'ha cridat l'atenció avui, via Menéame, és un article del GadgetoBlog, d'El Mundo, on l'autor es pregunta per què la gent es descarrega veritables tonteries amb el mòbil, via missatges curts -SMS-, que li costen un dineral, i en canvi, no és capaç de comprar música o videos sinó que s'ho baixa d'Internet. La reflexió crec que és bona, tot i que es corre el perill de demonitzar les descàrregues via P2P. Em sembla bona pel fet que critica aquesta forma de treure'ns els diners que tenen els mitjans -privats i públics- amb missatges curts de tarificació més alta que l'habitual -premium-, per baixar-nos jocs al mòbil -dispositiu que no és gaire útil com consola, si no és un mòbil pensat per jugar-, per baixar-nos música i posar-la al mòbil -que no sempre és original i que és discutible com sona-, per enviar opinions,... S'hauria d'analitzar aquest negoci.

La revista Sàpiens del mes de desembre parla de la guerra químia d'Espanya al Rif, l'any 1923. Público també en parla avui en una notícia. Espanya no ha demanat mai perdó per aquella guerra química.

Les patents de programari no estan acceptades a Europa, tot i que hi ha casos inexplicablement donats per bons. Però, avui ha estat notícia que l'Oficina Europea de Patents ha anul·lat la patent del one-click d'Amazon, després de ser impugnada per la FFII. El jutge ha dit que la màquina ja era capaç de fer la feina i que només se l'havia programat per fer-la. Un clar exemple de programari patentat fent-lo passar com una invenció assistida per ordinador.

Evidentment una de les notícies del dia ha estat el tancament de les emissions de TV3 del repetidor de la Carrasqueta, al País Valencià. Els partits valencians partidaris de no perdre el senyal de TV3 culpen, a més del govern valencià, el govern català, del tancament. Penso que, si bé és opinable que des de Catalunya s'hauria pogut fer més, també des del propi País Valencià hauria pogut estar així. Passa però, que al País Valencià hi ha moltíssima gent que no es pronuncia i que, a sobre, cada cop que hi ha eleccions vota PP. Quant d'esforç s'ha de fer des de Catalunya per mantenir el senyal de la televisió catalana a can Camps?