dijous, 13 de desembre del 2007

Coses d'avui

Avui el Tribunal d'Estrasburg per als Drets Humans ha admès a tràmit el recurs de Batasuna contra la seva il·legalització. L'admissió ha estat parcial però, és significatiu que s'hagi obert la porta a donar la raó a Batasuna. Si bé, legalment ja sabem que una llei va il·legalitzar-la, sóc del parer que els delictes els cometen les persones i que en comptes d'il·legalitzar partits cal perseguir qui comet els delictes.

Europa té un nou tractat de la Unió, un tractat que substitueix el que havia d'esdevenir la Constitució Europea, recolzada en referèndum a Espanya però, no en un país important com França. Serà aquest El Tractat? El Tractat de Lisboa -és el seu nom- serà ratificat pels estats, als seus Parlaments, i entrarà en vigor l'any vinent. Curiosa forma de creure en la voluntat popular la d'aquells que per por a veure un altre rebuig preferiran no preguntar.

Vic i Olot han quedat unides avui en acabar de perforar-se el túnel de Bracons, el primer projecte que evidenciava la força dels socialistes dins del tripartit en aquest tema i que evidenciava que els seus socis de govern s'haurien d'empassar coses que a l'oposició criticaven.

Tindrem dos enfrontaments televisius entre Zapatero i Rajoy. Estem en un sistema bipartidista o m'ho sembla a mi? És cert que un debat entre tots els caps de llista pot ser difícil però, entre el president i el cap de l'oposició és ja una pràctica massa habitual. Els partits amb més diputats tenen més temps durant la campanya electoral en els espais de propaganda. Fóra bo que garantissin la pluralitat evitant representar que a Espanya hi ha només dues alternatives de govern. O potser això pretenen.

L'economia espanyola no va tan bé com de tant en tant ens diuen
. La construcció i la inflació són dos problemes importants, els quals poden repercutir molt negativament en l'economia. Quasi 380.000 immigrants que treballen a la construcció podrien quedar-se sense feina vista la davallada del sector. Un drama. I els preus podrien haver crescut el mes passat més d'un 4%.

Voleu introduir-vos en el món de GNU/Linux? Podeu consultar un article sobre el seu ús, un article introductori, dels tants que hi ha però, que sempre val la pena mirar-se. Parla de com connectar-se i navegar per Internet, com llegir el correu electrònic, com connectar una càmera de fotos digital, etc.

Ahir es parlava del fet que Ogg no formaria part de les especificacions del HTML 5. La Free Software Foundation us explica què és Ogg, per què és bo utilitzar-lo i com fer-ho.

L'empresa Opera, fabricant del navegador que duu el mateix nom, ha denunciat
Microsoft davant la Unió Europea
per la inclusió d'Internet Explorer en el seu sistema operatiu per defecte, i per l'incompliment d'aquest navegador dels estàndards de la web. La queixa sobre la inclusió d'Internet Explorar amb Windows demana que es preinstal·lin també els navegadors de la competència. El problema rau en el fet que altres fabricants com Apple, per defecte també inclouen el seu navegador amb el sistema. Entendria millor que es queixessin per la impossibilitat de treure Internet Explorer del sistema operatiu. Quant al tema estàndards, és cert. Qui no s'ha trobat amb un web fet només per a Internet Explorer? O qui no ha fet un web i ha hagut de retocar-lo perquè es pugui veure bé amb Internet Explorer mentres amb la resta de navegadors no hi havia problema?