dimarts, 18 de desembre del 2007

Coses d'avui

El Senat espanyol ha reprovat avui la ministra de foment pel caos de rodalies, amb els vots del PP a favor, en contra de PSOE, PSC i BNG, i l'abstenció de la resta. No m'agrada com ha portat la ministra el tema de rodalies, penso que a més ha fallat en l'aspecte comunicatiu, i que probablement hauria d'haver plegat. Però, que sigui el PP qui li ho demani, ells que quan governaven no dimitien de cap manera... Recordo Arias Cañete amb els seus comentaris sobre el transvasament de l'Ebre. I ara de tant en tant surt donant lliçons a la gent.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat
que el projecte del canal Segarra-Garrigues no compleix amb la normativa europea sobre protecció d'aus silvestres. Però, continuarà endavant. Ai, si ara governessin PP o CiU...

El boicot al monument del Nus per part del PSC diumenge ha estat notícia, amb l'intercanvi de retrets entre Joan Sabaté i Ferran Bel. Li dono la raó a Ferran Bel. Com diuen el castellà lo cortés no quita lo valiente.

El govern espanyol proposa una baixada del cànon digital en suports físics on ja es gravava i l'establiment del cànon en altres suports com telèfons mòbils, reproductors de música i video portàtils -els anomenats MP3 i MP4- i en discos durs externs. En aquest darrer cas, crec que de forma desmesurada, proposen gravar els discos amb 12 euros. M'agradaria que el govern, en cas de tirar per aquest camí, expliqués públicament si la descàrrega de música i video (no de programes d'ordinador) des d'Internet és legal o no, doncs se suposa que es considera còpia privada, quan alguns ho pinten com pirateria. També el govern hauria de proposar que cap obra que es compri digui sistemes anticòpia, doncs si el cànon serà indiscriminat, qualsevol obra ha de ser copiable. I s'ha de desglossar el preu de música i pel·lícules per veure si allí ja estem pagant un cànon per còpia privada.

Espanya tanca un acord de cooperació amb Líbia que pot reportar 11.500 milions d'euros. No m'estranya que Gadafi sigui tan amic dels governs europeus.

Un dels autors del bloc Alive In Baghad, Ali Shafeya Al-Moussawi, ha estat assassinat per la Guàrdia Nacional iraquiana. Alive in Bahdad és un bloc per contar de forma independent el dia a dia a l'Iraq envaït, fet per gent del país.

Continua l'ex-futbolista Amor ingressat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Joan Laporta, president del Barça, l'ha visitat avui i ha deixat el testimoni del bon tracte i atenció que està rebent.