dimarts, 4 de desembre del 2007

Coses d'avui

Aquesta setmana les Terres de l'Ebre també tenim una altra preocupació al cap. Aquest cap de setmana ha hagut una aturada d'emergència a la central nuclear de Vandellòs II, de la qual encara no se sap l'escala de gravetat definitiu. Diuen que l'energia nuclear és la que menys contaminació produeix, quant a residus enviats a l'atmosfera, tot i que els residus que genera el combustible utilitzat són molt perillosos i ens enterraran a tots continuant sent perillosos. Almenys, si hem de tenir generació d'energia mitjançant centrals nuclears, que no ens donin sobresalts d'aquestos.

La Marfanta ens diu que s'adjudiquen més obres de la carretera d'accés a Caro, per part de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes. Relacionat amb aquesta carretera i les obres que s'hi fan, Xavi Cugat ens parla dels problemes que ha observat amb les obres d'aquesta carretera. No sé si s'ha de fer més ampla o no. Sí que sé que la gent que se la coneix baixa i puja per ella amb una velocitat important, agafant les corbes pel mig. I com es diu, no hi ha cap desgràcia perquè Déu no vol.

El POUM de Deltebre porta cua i el PSC de la població demana una auditoria urbanística dels darrers anys. I jo em pregunto. No s'hauria de fer a tots els ajuntaments això, com una cosa normal?

El totxo és un model insostenible de desenvolupament econòmic. Ho diu aquest cop l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya. Primer el totxo fa augmentar la vivenda a un preu inassumible i inadmissible. Després ens adonem que cada cop el totxo necessita devorar més sòl. I en alguns llocs això no és problema. Si s'ha de fer, amb l'excusa del desenvolupament, del progrés, es fa.

Microsoft diu que el 46% del programari dels ordinadors espanyols no té la corresponent llicència adquirida, i que el 41% dels ordinadors que es venen no van acompanyats de la llicència corresponent del programari preinstal·lat. No m'estranya. La despreocupació per la llicència del programari, partint del petit distribuïdor i acabant en el món de l'empresa, no ens ha de fer sorprendre d'aquestes xifres. El dia que la gent hagi de pagar per cada un dels programes que utilitza potser aleshores es passarà al programari lliure.

Acabo amb la portada de Público d'avui. No mostra ni més ni menys que la hipocresia espanyola. D'una banda s'està contra les bombes de fragmentació al Líban i al mateix temps es fabriquen aquest tipus de bombes, entre altres en una empresa pública. Com podem anar donant lliçons als altres?

1 comentari:

Robert Bellaubí ha dit...

Hola Manel,

en el tema de les nuclears, de moment és el mitjà que més energia produeix, per aquest motiu és dificil de prescindir d'aquest tipus de generado elèctric, i més considerant els criteris de reducció de Co2 de Kyoto i de les diferents cimeres internacionals. Com molt ben dius, el problema bé principalment per dos bandes, els residus que genera i les constants alertes a la població, per no voler dir els possibles accidents que puguen succeir.

Per l'auditoria, també trobo que tots els ajuntaments les haurien de fer. Parlem molt de la desafecció i de la manca de confiança vers els polítics, trobo que amb aquesta mesura, podria canviar una mica aquesta postura de la ciutadania.

Hi ha molts models de desenvolupament econòmic, i considero que natros hem de tenir també present el del totxo, ja que dona treball a molta gent, però això sí, no solament al model del totxo, ja que crec que s'ha de diversificar.

Em sembla que Microsoft s'ha quedat curta...pel que coneixo, crec que molta més gent de la que diuen no tenen llicència, però bueno, ells sabran els mètodes que han utilitzat pera fer-la.

Per lo de la portada de Público, aquests tipus d'hipocresies fa molts anys que van, i es pot extendre a tots els països "desenvolupats". Exemples flagants són la intervenció de l'onu a diferents països, i els mateixos governs que estan dins de l'onu venen armes per a que es vagin matant als llocs on hi ha conflictes. un altre tema que sempre m'ha xocat és el de l'immigració, que tots els paisos es queixen de l'elevada immigració subsahariana, quan resulta que els mateixo paisos han estat explotant aquelles terres, i donant suport a dictadues pel seu propi interés... i ara es queixen, hipocresia total.

Ho sento, però del demés no tinc els coneixements per opinar.