dijous, 27 de desembre del 2007

Gent de Tàrrega

El títol d'aquesta entrada no es refereix a la gent de la capital de l'Urgell. Es tracta del nom del programa que Cristina Tàrrega presenta Canal 9. Ahir fent zàping vam veure que feien aquest programa i de passada vam sentir que parlaven de solidaritat, de l'obligació dels governants a ser solidaris abans que els ciutadans i del missatge que va llençar la presentadora dient que madrilenys i valencians eren els més solidaris d'Espanya perquè així ho establien els seus governants a través dels impostos.

I no vam tenir més remei que haver de veure un tros de programa. Tot just començava. Era un d'aquests pseudodebats, com els que fa Jordi Gonzàlez dissabte a la nit a La Noria, on l'argumentació es basa principalment a veure qui crida més i qui llença les frases que arrenquin més aplaudiments del públic. Entre els convidats hi havia Antonia DellAte, Kiko Matamoros, Charo Reina, Juan Adriansen, Paloma Gómez Borrero, el Pare Jony i Regina do Santos. La veritat és que en aquests programes es produeix una barreja de contertulians que no s'entén. Com pot el Pare Jony o Paloma Gómez Borrero dialogar amb Kiko Matamoros? I a més, sobre solidaritat? Ja se sap qui cridava més.

Només escrivia això per comentar que allí va sortir inevitablement el tema de la solidaritat dels madrilenys i valencians perquè ells diuen aportar més a la resta d'autonomies amb els seus impostos -obliden els madrilenys que tenen privilegis que els fan ingressar més diners que la resta d'Espanya-, i també va sorgir el tema de la solidaritat, sense posar el nom propi del riu, referint-se als insolidaris que s'oposen als transvasaments, amb el suport, és clar, de la presentador i moderadora del debat. Canal 9 és així però, no per això deixa d'indignar-me.

1 comentari:

Da_Vid ha dit...

Quin plaer comprovar que encara hi ha persones (al principi pensava que eres valencià, una pena que no sigui així) amb un mínim de coherència i criteri. Justament ara havia terminat d'escriure un post al meu blog sobre aquest programa insultant per a la raó i la lògica, i al comprovar amb el google que no he sigut l'únic, m'ha invaït una sensació d'esperança que s'ha esfumat quan he comprovat que eres català... Be, així i tot, gràcies pel teu post i salutacions.