dimecres, 5 de desembre del 2007

Indústria publica els preus de l'ADSL

El Ministeri d'Indústria ha publicat els preus d'accés a Internet de les principals operadores. Es poden trobar al web de l'Oficina d'Atenció a l'Usuari de Telecomunicacions, en format PDF. En un primer full un quadre resum presenta la comparativa de preus entre Euskaltel, Jazztel, Ono, Orange, R Cable, Tele 2, TeleCable, Telefónica, Ya.com, per a serveis de connexió a Internet a 1 Mbps, 3 Mbps, 6 Mbps i fins 20 Mbps.

Per a 1 Mbps els millors preus són els de Jazztel i Ya.com, amb 19,95 euros, sense IVA, amb servei d'Internet i de trucades. Orange ofereix el servei per 20 euros. Telefónica se situa en 21,90 euros però, no amb tarifa plana, és a dir, pagant per una franja horària i amb un cost addicional fora d'aquesta. Cap de les dues operadores millor situades no evita el pagament de la quota de telèfon.

En 3 Mbps el millor preu és el de Jazztel, amb 21,95 euros, seguida de Ya.com, amb 22,95 euros. En 6 Mbps, el millor preu és el d'Orange, amb 24,95 euros. En la franja de fins 20 Mbps Jazztel i Ya.com ofereixen el servei per 29,95 euros.

R Cable inclou en els seus preus la quota telefònica en totes les amplades de banda, mentres que Tele 2, segons el quadre, ho ofereix per a 6 i 20 Mbps.

Cal veure com quedaran les tarifes quan Ya.com hagi estat absorvida completament per Orange, a veure si canviaran a millor o a pitjor. També cal tenir en compte que aquestes ofertes són vàlides allí on les operadores tenen cobertura pròpia. En cas contrari s'ofereix una oferta que acostuma a estar sempre per sobre dels 30 euros.

També podeu veure la informació a El Mundo o a Público.