dilluns, 17 de desembre del 2007

La Marató

Ahir diumenge La Marató de TV3 va recollir més de 6 milions d'euros per a la investigació de les malaties cardiovasculars. El dia abans La 1 de TVE va fer la Gala FAO, per ajudar a la gent que passa gana al món, aconseguint més de 2 milions d'euros. No és que la solidaritat hagi ser motiu d'ostentació però, any rera any la Marató de TV3 evidencia que els catalans no som insolidaris com els interessos polítics fan que pensin fora de Catalunya. També any rera any un territori com Catalunya acaba recollint més diners que un territori molt més gran, com és Espanya. I aquí no és que tothom sigui ric, que aquí també ens costa arribar a final de mes.

Potser la Marató s'enfoca d'una manera diferent. La de La 1, la gala FAO, potser se'n surt d'aquest patró però, les cadenes generalistes acostumen a fer unes telemaratons, carregades de patrocinadors, amb un aparentment evident interès de treure rendiment comercial a partir de la bona imatge que dóna ser associat a actes benèfics. En canvi, TV3 organitza una jornada on els patrocinis -aquells que apareixen sobreimpressos a la pantalla, on no paren de sortir marques per donar diners- no hi són. Hi és la gent anònima que truca per fer un donatiu, la gent que a les seves poblacions organitza actes en benefici de la Marató. És una jornada participativa, festiva i de conscienciació, de conscienciació sobre la salut però, també de la necessitat que hi ha d'inversió en investigació en diferents malalties.

1 comentari:

Anònim ha dit...

jo no he colaborat mai i ni ho penso fer. Ja paguem prou impostos, que haurien de servir per a aquests fins i mes coses.

Aixo es un impost revolucionari encovert, o com la panereta que pasen els capellans als enterros