dijous, 20 de desembre del 2007

Time: Putin, Personatge del 2007

La revista Time ha escollit Vladimir Putin, president de Rúsia, el Personatge de l'any 2007. L'any passat va ser tot el col·lectiu d'internautes amb una portada on es llegia You. La revista explica el motiu de l'elecció de Putin en comptes d'altres candidatures com Al Gore (premi Novel de la Pau, J. K. Rowling (autora de Harry Potter), Hu Jintao (president de la Xina) o David Patreus (general nordamericà a l'Iraq). Matitzen que el nomenament no és un honor, ni una condecoració, ni res que tingui cap connotació positiva o negativa, sinó una visió objectiva del món i del poder de les persones, i que Putin no és un exemple de demòcrata i de respecte per les llibertats. Però, l'han nomenat Personatge del 2007 perquè ha dut a terme una important tasca de lideratge per imposar estabilitat a Rúsia, malgrat que hagi estat en perjudici dels principis i idees que se suposen per a un país demòcrata.

I vosaltres, creieu que és una elecció encertada? No hi ha altres persones al món, ni que siguin les candidates esmentades abans, per ocupar aquest lloc? Time ja diu que no és un reconeixement a les bondats de la persona, no és un premi. Però, no perdem de vista que és portada d'una de les revistes més importants internacionalment i que això inevitablement sembla un homenatge i un reconeixement positiu a Putin.

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

L'objectiu de la portada de Time sempre ha estat impactar l'opinió pública, i "vendre" la revista. En aquest sentit, l'any passat el personatge de l'any van ser els internautes perquè volien que a la xarxa es parlés de Time, just en un moment d'efervescència de la web 2.0. Aquest reconeixement a Putin busca ressò en l'àmbit internacional, però sobretot és un cop baix per a Bush, en l'últim any del seu mandat. Sobre si és adient o no, crec que això és el de menys. Només cal dir que Hitler també va ser portada de Time com a personatge de l'any.