dilluns, 28 de gener del 2008

Defensant la família tradicional

Ahir es va fer un acte en favor de la família tradicional. En aquest acte, on va oficiar una missa l'arquebisbe de Barcelona, es va fer una crítica als matrimonis entre persones del mateix sexe, l'avortament i l'assignatura d'educació per a la ciutadania. Partint de la premissa que la ideologia de les persones s'ha de respectar, un acte així em sembla que utilitza arguments molt discutibles, i ho dic com cristià, que he optat per una família tradicional.

No em sembla bé que algú afirmi que el fet que els homosexuals es casin entre ells sigui un perill per a la família. Si hom té clar amb qui es vol casar i amb qui ho ha de fer segons les seves creences, s'ha de respectar la seva opció però, també ha de respectar la dels altres. Crec que la base de la família, abans del sexe es l'amor, i no podem anar dient a les altres persones a qui han d'estimar per ser família. Veure l'existència de famílies que no les formen persones de sexes diferents com una agressió és voler que tothom pensi igual, és no respectar la pluralitat de pensament en una societat com la nostra.

Quant a l'avortament, jo ho veig com un tema que s'ha de tractar amb molta cura. S'està barrejant un tema que hi ha als jutjats amb una crítica al govern. Jo no sóc dels que opina precisament que l'avortament ha de ser lliure, que ha de ser campi qui pugui, perquè hi ha una vida en joc, a més de la de la mare però, un altre cop, cal anar amb compte en traspassar la línia del respecte a les ideologies dels altres, i la línia del respecte al sistema democràtic.

Finalment, l'assignatura d'educació per a la ciutadania hauria de ser benvinguda. No s'ha de veure com cap agressió a la figura dels pares per educar els fills. És més, vivim en una època en què els pares deleguen excessivament en el sistema educatiu l'educació dels seus fills. I doncs, quin problema hi ha? A més, una assignatura que intenti transmetre als fills valors no hauria d'estar mal rebuda. En qualsevol cas, hauria d'analitzar-se i veure si s'ha de millorar el seu contingut.