dimarts, 22 de gener del 2008

Muntatge de Telemadrid

La cadena pública Telemadrid, pagada per totes les ciutadanes i tots els ciutadans de la Comunidad de Madrid, va emetre fa poc un document denunciant la facilitat amb què es podia entrar a Espanya de forma irregular, gràcies a un forat de seguretat a la terminal T4 de l'aeroport de Barajas. El video, típic video de càmera oculta, mostra com un suposat immigrant, gràcies a un paper amb indicacions que es pot obtenir al país d'origen, pot sortir de l'aeroport sense ser detectat i, per tant, sense ser retingut.



Avui però, sentia a la ràdio, i ho he trobat a El País, que aquest reportatge estava denunciant un fet que duien a terme màfies ja desmantellades feia mesos, i que, a més, va ser gravat amb l'ajuda d'una persona de seguretat de l'aeroport, cosa que va gravar una càmera de videovigilància de la terminal. Si bé és greu que en un aeroport o en qualsevol altre lloc on la seguretat ha de ser alta hi hagi forats, ho és tan o més denunciar-ho quan ja s'ha solucionat i crear una reconstrucció dels fets com si fossin reals. El video d'El País sobre el problema es pot veure aquí [clic].

Ara bé, per donar una volta més al tema, una notícia d'avui de Telemadrid assegura, amb el recolzament de la Federació Espanyola d'Immigrants, que el forat de seguretat pel qual poden entrar immigrants a Espanya saltant-se el control duaner, continua existint. En campanya electoral uns cerquen problemes per escandalitzar els votants, i els altres cerquen manipulacions per desacreditar els adversaris. I enmig de tot això val més no fer-hi massa cas.