divendres, 18 de gener del 2008

Respectar o no respectar les obres

Ja fa un temps que l'autopista AP-7 es troba en obres per l'ampliació d'un tercer carril entre Tarragona i Vilafranca. A causa d'això la circulació per aquest tram és més lenta. Durant el trajecte se succeeixen les reduccions de velocitat a màxims de 100 Km/h i 80 Km/h. En aquests punts on la velocitat màxima permesa és menor, els carrils són més estrets i en un o els dos vorals hi ha blocs de formigó delimitant la calçada. Ara bé, si no fos perquè un redueix la velocitat i pels senyals d'obres, qualsevol diria que realment allí hi ha un canvi en les condicions de la via.

Si et poses a 80 Km/h i al carril de la dreta vas veient passar un darrera de l'altre vehicles que, evidentment, no van a 80, ni a 90, i segurament ni a 100. Fins i tot un autocar em va adelantar un dia, o un camió em feia llums perquè no trobava bé que circulés tan lent.

Les zones d'obres són perilloses per a les persones que hi treballen i també per a les persones que condueixen. Tenir un accident i topar amb els blocs de formigó de l'autopista no seria precisament una carícia. Però, sembla que no hi pensem i que volem exercir el dret aznarià de decidir quan hem de reduir o no la velocitat, que ja som majors d'edat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Completament d'acord, Manel. Fins i tot si et poses a 90 et passa tothom.