divendres, 14 de març del 2008

Carod.cat vs Puigcercos.cat

Ahir TV3 informava que Carod i Puigcercós lluiten també a Internet. Tots dos tenen un bloc Carod.cat i Puigcercos.cat, respectivament, si bé el primer només fa un parell de dies estava en preparació. El fet és que ahir el telenotícies es feia ressò que el debat públic entre tots dos, malgrat el brindis amb cava del dia de traspàs de la Conselleria de Governació, s'ha traslladat a Internet, als seus blocs.

Puigcercós va publicar dilluns un article al seu bloc sobre els resultats electorals, en què afirmava que ha acabat un cicle polític de 12 anys a ERC. En la seva anàlisi dels resultats dolents de les eleccions respecte del 2004 té en compte l'excepcionalitat d'aquells, i hi suma la quantitat de gent que suposadament es va quedar a casa descontenta amb la situació de Catalunya davant Madrid, i finalment afirma que també hi ha la sensació de falta de lideratge polític a Esquerra. La falta d'aquest lideratge polític és la que diu que l'ha portat a deixar el càrrec i dedicar-se al partit.


La rèplica de Carod no ha trigat. Primer va ser a TV3, entrevistat per Josep Cuní, i s'ha traslladat també al seu bloc. Carod deia ahir que no li han agradat mai les decisions en calent, en al·lusió a la renúncia a la Conselleria de Governació de Puigcercós. A continuació fa una declaració d'intencions per al congrés d'ERC dient que s'ha de debatre sobre idees i no sobre persones, sobre model de partit i no sobre cadires. Carod vol un canvi de model en què la militància de base tingui més veu i participació.

Com acabarà això? Suposo que és cosa de la militància d'ERC però, no deixa de ser important per a la resta de Catalunya. Almenys jo penso que ha de ser un partit fort i que ha de deixar de banda aquestes lluites de poder -almenys les públiques- que tant mal fan. Sempre ho comparo amb CiU o el PP, on tot i haver aquestes lluites de poder tot acaba en una bassa d'oli, com si no hagués passat mai res. La prova, les declaracions de Ruiz Gallardón ahir donant suport a Rajoy i reafirmant-se davant de l'alcaldia de Madrid.

I ara permeteu-me una nota d'humor. Sembla que la poca son i la falta de sexe ha arribat als dos dirigents d'ERC. Bé, poca son, aquests dies, segur que sí.

DFD08