dimarts, 11 de març del 2008

CiU i PP s'estimen molt el tripartit

Estem assistint en un espectacle de cinisme brutal per part de CiU i PP quan apunten al perjudici al país la situació que està vivint ERC. Ens estan dient que els resultats de les eleccions i el canvi a Governació provoquen inestabilitat al govern. Això, si es comença a repetir, acabarà semblant que sigui cert.

Val a dir que ERC ha tingut una reacció no gaire bona. Un partit independentista no pot condicionar la política catalana als resultats de Madrid. Com escoltava avui en una tertúlia, si el tripartit ha castigat ERC aleshores no quadren els resultats del PSC, perquè hauria d'haver tingut uns resultats molt pitjors. Alguna cosa ha fallat però, no està clar que sigui el tripartit i, sembla més aviat que la trampa del vot útil ha afectat ERC, igual que ho ha fet amb ICV. També, com es comenta, no oblidem que potser els resultats del 2004 van ser un salt més elevat del normal i que potser aquests sí que se situen en un rang més lògic. Deia que la reacció d'ERC no ha estat gaire bona perquè ha reaccionat en calent, igual que Llamazares, als resultats electorals. Avui entrevistaven una membre del PP a la ràdio i ella ha remarcat, quant a la dimissió de Rajoy , la necessitat de reaccionar amb calma, no en calent en aquests casos, per fer passos asserenats. Serà del PP però, coincideixo plenament en aquesta opinió.

L'altra reacció poc afortunada d'ERC és l'enfrontament entre els seus líders. La cursa per dirigir el partit arrenca i caldrà veure si la situació a Catalunya dóna un gir o si, com ha dit Carod, ERC continua sent partit de govern o prefereix tornar a ser partit d'oposició. Mentrestant, CiU estarà sobrevolant l'escenari per veure si aconsegueix precipitar fets al seu favor. I això que Mas no volia governar a partir dels resultats de Madrid.

DFD08