dilluns, 31 de març del 2008

El sou dels informàtics i l'intrusisme laboral

Ahir diumenge el suplement Dinero de La Vanguardia publicava un article relacionat amb el mercat laboral de la Informàtica, un sector que ve sent notícia des de fa un temps per la manca de professionals titulats a causa de la baixada de la matrícula. L'article comença presentant un fet que potser es pot considerar un tòpic però, que si sou informàtics podeu pensar que no s'allunya tant de la realitat. La feina de l'informàtic pot passar desapercebuda però, tothom se'n recorda quan alguna cosa falla.

Continua l'article explicant que no només mitjançant les enginyeries corresponents s'accedeix a la professió sinó que també hi ha professionals d'altres titulacions tècniques o científiques exercint. A més dels titulats de cicles formatius d'Informàtica hi ha molts altres informàtics que troben feina únicament fent algun curs de curta durada. Només aproximadament un 10% dels informàtics que treballen a Catalunya són titulats. I no sempre la feina va associada a la formació, igual que passa amb el sou.

Alguns poden pensar que els informàtics ens queixem molt. Potser haurien de pensar que mentres invertim un temps i uns diners de la nostra vida per formar-nos, que mirem d'estar al dia després per ser uns bons professionals, veiem com en el dia a dia persones sense aquesta mínima formació malmeten la imatge de la professió, i veiem que si haguéssim optat per altres professions menys exigents quant a coneixements -amb tots els respectes per totes les professions- ara potser estaríem patint menys preocupacions pel nostre futur laboral i per la nostra economia.

L'amic informàtic que tot ho arregla i que gràcies a això arriba a treballar de programador, quin terror! L'informàtic que assumeix la responsabilitat i que després se li reconeix a altres, quina injustícia. Segur que més d'un cas coneixereu.

Banner no als transvasaments

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, això passa molt, jo mateix porto 30 anys estudiant informàtica per que m'apassiona, no hi he treballat mai pero faig programació per resoldre problemes puntuals; veig a la meva feina que l'intrusisme cap a l'infomàtic va a més; sembla que la gent els hi agrada conèixer trucs y assolir mèrits informàtics i se senten importants però no saben res de les hores de feina tant de diseny com de programació que els inginyers infomàtics perdem per que d'altres és pengin els mèrits abans que l'infomàtic hagi estabilitzat la seva condició de ser animal; de fet això ha passat sempre desde els inicis d'aquesta professió, quants informàtics destacats no han acabat la seva vida laboral malament, si no també molts han perdut la vida. Dona l'inpressió com si la gent consideres l'infomàtic com un ésser diabolic a qui tothom te dret a pressionar i maltractar psicologicament.

Clipping Path Service ha dit...


I really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.

Mike Johnson ha dit...

Tienes un blog muy bueno. Te aconsejo que lideres el blog de instagram. Puedes Compra Seguidores de Instagram para promocionar tu página de blog.