dimarts, 25 de març del 2008

La interconnexió de xarxes

Sembla que s'està creant un ambient propici per plantejar transvasaments. La sequera, la pertinaz sequía, amenaça la metròpoli. Barcelona necessita aigua. La gent del Ter n'està fins més amunt del cap de patir per abastir la gran ciutat, mentres a l'Ebre veiem com el camp de Tarragona s'ha desenvolupat gràcies a l'aigua de l'Ebre i ara es planteja subministrar a la capital del país dels seus pous. S'hi suma el projecte de captació del Segre per dur aigua de l'afluent de l'Ebre cap al Llobregat, alhora que s'endevina que part del cabal del Segarra-Garrigues acabarà sent minitransvasat. No sabem què passarà amb el fantàstic Xerta-Sénia i els regadius que creixeran com bolets al Baix Ebre i Montsià. Per acabar-ho d'adobar, resorgeix la interconnexió de xarxes, el projecte d'unir reversiblement la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona amb la d'Aigües Ter-Llobregat (CAT-ATLL).

Un dels experts que no recomanaven la interconnexió CAT-ATLL, Narcís Prat, ara diu que és una solució que cal contemplar, reconeixent que anteriorment hi havia estat en contra. L'ACA demana reunir-se amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre per parlar-ne. Lluny queda el front institucional contra la interconnexió, les al·legacions presentades fa uns anys contra la interconnexió.

Llegeixo al Twitter de La Marfanta que Manolo Tomàs ha dit en una entrevista a Ràdio Ebre que els polítics de l'Ebre estan adormits. No sé el sentit amb què ha dit això però, jo també ho afirmaria. Sorgeixen mil i un projectes que ens afecten i aquí, com que governa el tripartit, els polítics dels partits que formen part del govern de Catalunya no diuen ni piu. Sembla que només parlen quan estan a l'oposició, com estan fent ara els polítics de CiU. En comptes de plantar-se i defensar allò que se suposa que s'ha de defensar callen i esperen veure-les venir. Quina credibilitat aporta aquesta postura als polítics de casa nostra?

Si s'acaba fent aquesta interconnexió serà just que qui governa reconegui que tot allò que es va dir contra CiU quan la proposava era pura estratègia política, o que aleshores s'estava equivocat, o allò que sigui. Però, no pot ser fer projectes que fa uns anys es rebutjaven -encara que fos per quedar bé i no perdre vots- i no reconèixer la pròpia contradicció.

Em queda conèixer la postura de la PDE però, imagino que hi haurà certa contrarietat entre les persones que han continuat treballant per no perdre de vista els projectes que afecten l'Ebre, en aquest resorgiment de la interconnexió i que vingui avalada per Narcís Prat. Si tira endavant el projecte això no pot quedar així.

DFD08