divendres, 28 de març del 2008

És transvasament

Malgrat que la paraula transvasament no s'utilitzi i que es rebutgi la comparació amb el significat del diccionari, el govern de Catalunya està projectant un transvasament del Segre al Llobregat, i l'ACA en planteja un altre de l'Ebre al mateix riu, amb la interconnexió del ministransvasament. El govern de Catalunya està format pels partits que van signar el Compromís per l'Ebre. Abans d'arribar al govern no dubtaven d'acusar CiU i el PP de transvasistes i donaven suport a les tesis sobre el fet que la interconnexió és un transvasament, i no haurien dubtat d'acusar CiU de voler fer un transvasament encobert si haguessin plantejat una canonada des del Segre, com ara volen fer. Incoherència evident.

D'altra banda està el paperot que els toca fer als polítics ebrencs del tripartit. El govern no els ha deixat la cosa fàcil. La pregunta és si faran com els polítics de CiU durant els anys del PHN, qui justificaven i no gosaven aixecar la veu sobre la política del seu partit, o bé si optaran per posicionar-se de forma coherent als plantejaments de la mobilització en la qual van participar entre 2000 i 2004. Ara bé, potser és que estan d'acord amb la política d'aigües i decideixen no moure ni un dit.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre, almenys la gent que no ha abandonat la mobilització, ha estat avisant aquests anys del perill. Alguns l'han vist com un gra al cul molt molest. Els projectes que tenim sobre la taula confirmen que aquest gra era necessari.

Banner no als transvasaments