dijous, 20 de març del 2008

Uns dies a Santiago de Compostela

Catedral de nitAquesta setmana hem estat un parell de nits a Santiago de Compostela. Podeu veure les fotos a l'àlbum creat per a l'ocasió a Flickr. Vam tenir pluja i fresqueta, cosa tampoc estranya per ser Galícia. De gent no n'hi havia massa, doncs els dies que vam triar no eren els d'aglomeració de gent. Per això vam poder visitar la ciutat amb tranquil·litat.

El viatge el vam fer amb avió. Per aprofitar el dia vam sortir a les 6 del matí de Barcelona. La connexió directa amb avió no ofereix uns horaris massa bons. O a primera hora del matí o a mitja tarda. Això va fer que decidíssim començar l'aventura marxant cap a l'aeroport diumenge a la nit, passant allí les hores d'espera. No us imagineu quanta gent fa nit a l'aeroport per agafar un vol a primera hora. I l'aeroport no està preparat per acollir com cal aquesta gent. Els seients metàl·lics són un càstig per al cos. Hi ha qui aguanta com pot les 3 o 4 hores dormint-hi, hi ha qui acaba estirant-se a terra.

Per cert, la connexió entre Sants i l'aeroport encara és gratuïta, i a l'aeroport les obres de la línia 9 fan que hi hagi autobusos llançadora per portar la gent a la terminal.

La connexió en arribar, entre l'aeroport i Santiago es pot fer tranquil·lament amb autobús. Una mitja hora de trajecte, 1,80 euros de preu. Està bé. No cal el taxi.

Per Santiago cal anar amb paraigües o amb impermeable. I aquests dies, prou abrigat. Els preus són acceptables. No excessivament barats però, acceptables. Per menjar podeu anar de tapes, fer-vos una mariscada, provar la llamprea -peix de riu molt popular-, el lacón con grelos (el cocido de Galícia), provar els formatges de la zona, veure el famós Ribeiro o l'Alvariño,... I, com no, cal visitar la catedral romànica, amb la seva portalada barroca, anar a abraçar l'apòstol i fer un tomb pels carrers del casc antic, trobar-vos amb peregrins que arriben a la ciutat i escoltar algun que altre gaiter que amenitza la visita als turistes.

DFD08