dimarts, 22 de juliol del 2008

Arrupar

Si bé és cert que el nivell de català de Montilla és baix, almenys quant a pronunciació; si bé també és cert que Montilla no és un nouvingut com per queixar-se que se li critiqui el català, també és cert que en tots els partits hi ha mancances en la llengua que es poden criticar. Un exemple el teníem ahir, en què Francesc Homs, parlant de donar suport al govern en el front comú per negociar el finançament de Catalunya, parlava d'arrupar el govern (ho he escoltat a les notícies de RAC 1), una paraula que fa mal a l'oïda només escoltar-la. Evidentment, no sóc qui per assenyalar errors de català de la gent però, crec que és il·lustratiu l'exemple de com a tot arreu hi ha incorreccions importants en l'ús de la llengua.


Creative Commons License

3 comentaris:

La de Santiago ha dit...

i després diuen que natros no acabem de parlar bé ... n'hi ha per matar-los

Brian ha dit...

en defensa de Montilla, puc dir que per molts d'anys que vius en un lloc, hi ha poca gent que arriba a dominar la llengua a la perfecció.... lo important, suposo, és si està fent un esforç per millorar/aprendre, o si en té prou en el nivell que té ara.

ximo ha dit...

No cal entrar en responsabilitats i menys en culpabilitats, però Montilla, i altres centenars de milers com ell, vivint a Cornella, Sta. Coloma, L'Hospitalet etc. no han viscut precisament en un ambient propici per a normalitzar-se amb la llengua. Vull dir que l'argument de portar molts anys a Catalunya pot ser menys valid en aquest cas que si parlem d'algú que va fer cap a Olot o Amposta.