divendres, 18 de juliol del 2008

Bassas i la llibertat d'expressió


Avui ha estat el darrer dia que Antoni Bassas ha presentat El Matí de Catalunya Ràdio. Es diu que això ha estat conseqüència del desig de treure la "crosta nacionalista" dels mitjans públics de Catalunya. Si ha estat així, que no m'estranyaria, haurà estat la mostra d'un episodi de censura i de manipulació política dels mitjans públics. No pot ser que la ideologia de determinats polítics o partits, sigui la que s'imposi sobre el funcionament dels mitjans públics. Quan algú diu que s'ha de treure la "crosta nacionalista" és perquè vol que s'apliquin els seus criteris ideològics als mitjans, i no és perquè cerqui una línia més neutra. Però, això només es veu quan qui governa són els altres i no un mateix.

I escric això, sense ser un gran seguidor del Bassas. Val a dir que prefereixo escoltar RAC 1 al matí quan vaig a la feina i no pas Catalunya Ràdio. L'Antoni Bassas no m'ha acabat de convèncer mai, tot i que durant un temps el vaig escoltar, perquè era la millor de les alternatives a la ràdio del matí. A més, he discrepat sovint sobre com enfocava alguns temes, com per exemple el de l'aigua. Però, això no treu que sigui un important comunicador i que la forma com ha acabat la seva trajectòria als Matins sigui totalment rebutjable.

Fora la censura, fora l'intervencionisme polític dels mitjans de comunicació públics!

Creative Commons License

2 comentaris:

Anònim ha dit...

oco amb el Basses que té una imatge i és una altra persona.
ara tots ens lamentem però ningú recorda que públicament va posar-se a favor de fer la ENRON a Móra la Nova ningunejant Toni Borrell sobre la necessitat de que es fes. I sobre el tema del transvasament no cal dir que no estava del tot en contra quan manava CIU a Generalitat.

un riberenc que té memòria

Unknown ha dit...

D'acord amb la memòria sobre els posicionaments que ha tingut en Bassas però, el fet que discuteixo és un altre. Com pots llegir, me'n recordo del tractament informatiu de la recent sequera.