divendres, 4 de juliol del 2008

Corbata.SI, corbata.NO


El ministre Miguel Sebastián decideix no dur corbata a l'estiu per promoure un ús adequat de l'aire condicionat al Congrés dels Diputats, on diu que fa fred per la baixa temperatura ambiental. El president del Congrés, José Bono, li regala una corbata. El ministre Corbacho se solidaritza amb Sebastián, i aquest li regala a Bono un termòmetre perquè així ordeni posar la temperatura del Congrés a 24 graus.

No es pot demanar que la ciutadania faci un ús racional de l'energia i que els edificis públics no donin exemple. A Catalunya la temperatura dels edificis públics a l'estiu se suposa que és de 25 graus, mentres que a l'hivern és de 20. No hauria de ser necessari, en aquestes alçades, promoure una campanya així en l'àmbit dels edificis públics estatals.

Penso que la iniciativa del ministre és bona, fins i tot podria decidir prescindir del tratge. I si algun gremi, com el de les corbates, es queixa -recordem les queixes contra l'ex-conseller Bargalló-, hauran d'aguantar-se. Que jo sàpiga, les persones són lliures de vestir-se amb corbata o no, amb tratge o no, i no sé de cap contracte entre el gremi de corbataires i l'estat perquè els polítics en duguin.

Creative Commons License