divendres, 11 de juliol del 2008

El Barça i Catalunya

El Barça és el club més important de Catalunya. No crec que ho dubti ningú. El Barça ha estat símbol del catalanisme, sobretot durant el franquisme, simbologia que ha perdurat. Ara bé, ja fa temps que els problemes del Barça esdevenen de forma exagerada problemes de país. Quan hi ha una crisi de resultas els mitjans esportius o departaments d'esports dels mitjans generalistes, exploten les conjectures sobre la situació de la presidència, fent gran en moments de crisi aguda la bola del problema, i omplint pàgines de diaris i minuts de ràdio i televisió.

Si aquesta exageració informativa és a càrrec de mitjans públics com TV3, crec que tenim dret de queixar-nos. No penso, com diuen alguns polítics socialistes, que TV3 tingui crosta nacionalista. Ara bé, crec que hi ha casos en què amb el Barça en fan un gra massa. L'exemple més clar el tenim en la jornada del vot de censura. Vaig sorprendre'm que TV3 hagués contractat un sondeig, com si es tractés d'una votació d'interès general, d'uns comicis. Quan costa un sondeig d'aquestos i quina utilitat té?

Creative Commons License

2 comentaris:

Álvaro ha dit...

A banda del que dius, també hem pensar que, per desgràcia, els mitjans de comunicació acostumen a tractar "temes de notícia" fins a esgotar-los. Fixa't en "la crisi del PP" o la "victòria de l'Eurocopa". Fent zapping arribes a veure tertulians de programes del cor parlant de "si la tia de Íker se desmayó de la emoción" quan aquesta gent no té ni idea de futbol (jo tampoc, je je) i la informació que donen no val per a res futbolísticament parlant. No sé, suposo que així tenen que treballar un poc menys i s'estalvien de passar-se l'estiu sencer publicant enquestes absurdes... ¬¬'

Anònim ha dit...

Teoria de la conspiració:

Laporta era un perill per a alguns politics, un futur candidat a politic amb una bona imatge pública i mediàtica, allo que en diuen popularitat.

Alguns debien voler matar aquesta popularitat, no fos cas que... i la millor forma de fer-ho, aprofitar qualsevol tema i bombardeixar l'opinió pública.

Qui? qui programa TV3?