dilluns, 7 de juliol del 2008

Programari lliure per publicar podcast


Existeixen diverses alternatives per poder tenir el propi podcast a la xarxa. Els serveis gratuïts han anat multiplicant-se amb el pas del temps. Tot i això, també és interessant la possibilitat de poder tenir un podcast en un espai web propi, igual com es pot tenir el bloc. Per fer-ho es pot utilitzar programari lliure disponible. Entre les alternatives disponibles, n'hi ha dues que podeu provar: LoudBlog i Podcast Generator.

LoudBlog
És una aplicació feta amb PHP que utilitza MySQL per emmagatzemar la informació. Permet pujar fitxers d'àudio al servidor o enllaçar entrades del podcast amb fitxers emmagatzemats en altres servidors, cosa que descarrega el servidor propi d'espai ocupat. Es pot comunicar amb altres gestors de continguts, com Joomla, Drupal o Wordpress. Amb els fitxers MP3 es pot utilitzar un reproductor Flash incrustat. Permet pujar videos. Genera un canal de subscripció que permet afegir-lo a serveis i aplicacions com Juice, iTunes o Miro.

Podcast Generator
És una aplicació feta amb PHP, la qual no necessita cap sistema gestor de bases de dades per emmagatzemar la informació. Els fitxers d'àudio del podcast han de pujar-se al servidor, cosa que significa que cal tenir en compte l'espai de disc disponible a l'hora d'optar per aquesta solució.  Admet diferents formats de document (MP3, OGG, MPG, M4V, MOV, PDF,...), de forma que es pot combinar so, video i altra informació. Es pot incrustar un reproductor per escoltar els fitxers MP3. Genera un canal de subscripció que permet afegir-lo a serveis i aplicacions com Juice, iTunes o Miro.

Creative Commons License

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

saps d'algun programari lliure per a poder tenir, precisament, més temps lliure?
Jo ja no puc amb tanta tecnologia; he de prioritzar.