dilluns, 28 de juliol del 2008

Renaixement 2008

Tortosa, Festa del Renaixement 2008Dissabte vam estar a la Festa del Renaixement amb Robert i Mireia. Aquest any el nou emplaçament de les paradetes i el de la Taverna d'Enrico han estat una agradable sorpresa. Ens ha servit per visitar un indret que fa temps que volíem visitar, les Avançades de Sant Joan -ens queda una visita més en calma i de dia-, i per descobrir el passeig de ronda, un altre lloc que malgrat voler no havíem tingut ocasió de visitar encara.


No cal explicar l'èxit espatarrant de gent que aquesta assoleix any rere any, i la transformació del nucli antic de Tortosa durant uns dies. I com sempre, hom es pregunta per què alguns dels indrets de la Festa del Renaixement només ens atrevim a visitar-los amb motiu d'aquesta festa i no la resta de l'any? És una pregunta retòrica, a la qual segueix una petició de solucions. Crec que Tortosa hauria de fixar-se en Girona per transformar el seu nucli històric en una zona visitable de dia i de nit, i durant tot l'any.


Teniu unes fotos de la jornada a l'àlbum Tortosa 2008 de Flickr.



Creative Commons License

4 comentaris:

Jordi Perales ha dit...

Parlant en més d'un gironí que ha visitat Tortosa, coincideixen en dir que el que li falta a Tortosa és un Joaquim Nadal.

Potser hi coincideixo i tot!

Anna ha dit...

Totalment d'acord amb en Jordi Perales. Sóc empordanesa (i enamorada de Girona) i no havia estat mai a Tortosa fins aquest cap de setmana. Em va encantar la part vella, llàstima que estigui tan deixada i que en dies "normals" valgui més no posar-hi el peus (paraules de tortosins amb qui vaig parlar).

A veure si l'ajuntament us remodela la part antiga i podeu presumir encara més de ciutat.

Petons!

Anna

PD: Respecte al que ha dit en Jordi...altantu amb en Nadal...que sí, que va fer una feina excel·lent amb el barri vell de Girona...però és que hi té una casassa que déu n'hi do...

ximo ha dit...

Pos mira, anna, als tortosins ens passa molt...sempre contra corrent. L'alcalde que te una casa (no cassasa) a remolins, ja el teniem, pero ves per on el vam/n canviar per un que li agrada mes el dessiminat.
Quant al que t'han comentat que en dies normals, al barri vell mes val no posar-hi els peus, he de dir que em sembla una sentencia un pel exagerada i no correspon a la veritat, mes enlla de puntuals episodis de conflictes com a tot arreu ( inclosa Girona). Jo hi vaig sovint i mai he tingut cap problema.

Finalment, agrair-li sincerament a manel zaera, un amposti, ( ja se que no es incompatible) les paraules i les fotos que ens dedica sobre el renaixement. Gracies

Unknown ha dit...

De res Ximo. Malgrat que encara hi hagi qui exploti la confrontació entre Amposta i Tortosa, la gent, la majoria de la gent, passa d'aquestes polèmiques i no té problemes de reconèixer els èxits de la ciutat veïna.