dijous, 31 de juliol del 2008

Un article que em sona

Em sap greu cada cop que poso una entrada com aquesta perquè les al·lusions poden fer sentir malament la part al·ludida. Però, crec que s'ha de prendre com una reivindicació més de la difusió lliure del coneixement, de la conscienciació per la importància de la propietat intel·lectual, no únicament en continguts restrictius sinó, també en els lliures.



El cas d'avui és l'article sobre les Festes d'Amposta que ha publicat el Canal TE. Si us fixeu el segon paràgraf està agafat íntegrament d'una entrada del meu bloc. Però, va signat pels serveis informatius de Canal TE i no es reconeix la font de la notícia -per no dir que no s'indica que es pot utilitzar el contingut sota la llicència CC Reconeixement-Compartir Igual-. És per això que m'he posat en contacte amb ells per agrair-los l'ús dels continguts però, per demanar-los també el respecte per la llicència dels mateixos.



Us convido a fer el mateix si us trobeu en un cas semblant, per fer entendre els mitjans tradicionals i aquelles organitzacions o persones que publiquen continguts amb llicències restrictives, que malgrat publicar continguts lliures, al darrera hi ha uns drets d'autoria que cal respectar.



Creative Commons License

2 comentaris:

jesus ha dit...

No n'hi ha dret!

David Capel Catalan ha dit...

Totalment d'acord amb el Jesús. Et recolzem, Manel!

D'altra banda, felicitats per el bloc (és el primer cop que hi entro)!