dimecres, 13 d’agost del 2008

Concert de les bandes ampostines

La nit passada vam assistir al concert tradicional que les dues bandes d'Amposta celebren cada any per Festes Majors. Aquest any la primera en actuar fou la Lira Ampostina i la segona la Unió Filharmònica. Puc ser políticament correcte i dir que ambdues ho van fer molt bé, o bé puc dir que la Lira fou la que m'agradà més, sense desmerèixer la Filha. Serà també que agrano cap a casa.

Aquest any però el concert nou fou el dia habitual. Normalment les bandes celebren el concert el dimecres de Festes, i coincideix amb el dia en què la primera en actuar passa el testimoni dels cercavila a la segona. Així, a partir de demà, dijous, serà la Filha la que passegi la música pels carrers, mentres que fins avui ho haurà fet la Lira. Com deia, aquest any això no ha estat així,  i el concert es va celebrar ahir dimarts. A més de deixar de coincidir amb el pas del testimoni d'una banda a l'altra, el dia triat coincidia amb un altre acte que té un bon seguiment per Festes, el teatre. Ahir estava programada l'obra de Toni Albà, Protocol per a Camaleons, a les 23:30h. L'alcalde, en una entrevista, havia dit que s'havia decidit començar mitja hora més tard perquè qui anés al concert pogués anar al teatre.

Ara bé, el concert de les bandes sempre s'acaba passades les dotze de la nit. El concert és a la plaça de l'Ajuntament i el teatre al recinte de Festes. Per tant, aquesta mitja hora de marge no solucionava res. És més, potser va ser un dels factors que fes que hi hagués gent que marxés a la mitja part del concert. Val a dir que hi ha gent que marxa tots els anys quan la "seva" banda ja ha acabat l'actuació -sense comentaris-. Mirant el programa d'actes d'ahir i d'avui no m'explico encara el canvi de dia i em refermo en qualificar de desencertada la decisió.

Creative Commons License