divendres, 8 d’agost del 2008

Diputacions sí o no

Aquests dies que s'ha parlat de les vegueries també s'ha parlat del paper de les diputacions en la futura divisió territorial de Catalunya. Les diputacions té sentit que romanguin a Catalunya? Crec que no. És més, potser no té sentit que romanguin enlloc. Si bé és cert que fan una feina important, no deixa de ser també cert que aquesta feina que fan, de proximitat, es pot traslladar a les vegueries o, en absència d'aquestes, podria fer-se arribar fins els consells comarcals. El fet és que tenim una estructura gestora a l'estat espanyol que dóna la impressió de ser una font de creació de càrrecs més que una estructura realment necessària.

És com la figura dels delegats del govern, substituts dels antics governadors civils. Són necessaris? No era el govern de la Generalitat la representació del govern de l'estat a Catalunya -fugint del sentiment independentista que jo pugui tenir-?

No em direu que no és "de chiste" que ens trobem que a casa nostra haguem d'"agrair" obres locals a Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació, Generalitat, Gobierno de España o Unió Europea. Si ens fixem, només en l'àmbit local tenim tres administracions diferents. I després els governants demanen que les empreses s'orienten cap a models econòmics més productius...

Creative Commons License

1 comentari:

ximo ha dit...

Que li pregunten a Carlos Fabra, si en son d'importans les diputacions.