dimarts, 21 d’octubre del 2008

Els menys dependents no cobraran

L'afirmació del títol és rotunda potser però, aquesta és la voluntat expressada per Carme Figueras, del PSC, segons informa Vilaweb. No hi ha prou diners per aplicar la Llei de Dependència a tota la població dependent. Qui no hagi tingut la sort d'haver entrat en la primera tanda de ser avaluat o avaluada, i ja hagi començat a rebre les ajudes, que s'esperi, que la cosa pinta malament. Tinc un familiar que és gran dependent i per sort els tràmits es van fer a l'hora que tocava i ja és beneficiari. Però, pensem en tantes i tantes persones que, sense ser grans dependents, necessita aquestes ajudes.

La Llei de la Dependència va ser una de les grans lleis que va utilitzar Zapatero en la campanya electoral. És més, les despeses socials són la bandera que utilitza un i altre cop. La Generalitat es queixa que posa més diners que el govern central per satisfer les ajudes de la llei, per culpa del mal disseny de la mateixa per part del govern.

Tot plegat i pateixen les persones i les famílies que tenen una esperança en aquestes ajudes. Mentrestant, tot i ser demagògia, a ningú no se li escapen els milions d'euros que està disposat a posar el govern si cal ajudar les entitats financeres a tirar endavant. I queda evidenciat que quan les coses van malament qui primer pateix és qui ja patia abans que s'agreugessin, o qui estava en una situació propera a patir.

No li ha d'estranyar a Zapatero si la seva popularitat baixa i la de Rajoy puja. Després de negar la crisi tan com va caler durant la campanya electoral, poc a poc ha anat reconeixent que aquesta existia, no sense voler-nos fer creure que abans dels comicis no en sabien res. Ens prenen per tontos... o és que potser ho som...

Creative Commons License