dilluns, 6 d’octubre del 2008

Internet gratis per a tothom

20 Minutos parla d'una experiència d'accés a Internet sense fils -Wifi- municipal, gratuït, al municipi de Moralzarzal. En un projecte finançat amb fons FEDER, s'ha creat una xarxa sense fils de lliure accés per a les persones veïnes del municipi.El projecte ofereix, a més tres tipus de serveis a la xarxa: tràmits en línia, serveis a empreses i serveis a col·lectius amb necessitats especials.

Segons expliquen, els tècnics que van posar en marxa la xarxa sense fils a Moralzarzal han creat la Fundación per a Internet Gratis per a Tothom, la qual pretén, entre altres coses, ajudar els ajuntaments que desitgin proporcionar accés gratuït a Internet, a complir amb la legislació vigent, per evitar que els passi com a varis municipis gironins, multats la setmana passada per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, per oferir accés sense fils al veïnat sense ser operadors.

Ja va sent hora que exigim accessos universals a la xarxa. Si l'accés a la xarxa és un element important en la nostra societat hiperconnectada l'accés a la mateixa ha d'estar garantit de forma universal. Després, com explica la notícia, s'ha de valorar l'ample de banda d'aquest accés i fer que persones amb necessitats d'ample de banda alt contractin un accés de pagament. Si la iniciativa de Moralzarzal està dins de la legalitat, els governs municipals haurien de fer l'esforç per tirar endavant iniciatives com aquesta.

Creative Commons License