diumenge, 26 de juny del 2011

La junta de la #Filha entra en polèmica #LaLiraAmpostina

Amposta: La Lira Ampostina versiona SerratHe comprat la Revista Amposta de la primera quinzena de juny de 2011 i apareix una carta signada per la junta de la Unió Filharmònica d'Amposta per parlar del tema del finançament de les escoles de música d'Amposta. La Junta de la Filha entra en polèmica presentant els fets com si se'ls hagués criticat per no haver volgut la fórmula de l'escola municipal proposada pel tripartit, i es queixa que es digui que la Filha és convergent. Entra en polèmica gratuïtament quan se sap perfectament que les crítiques sobre si s'ha fet l'escola municipal o no han estat per al govern local i no per a la Filha, perquè igual que la Lira, els seus socis tenen la paraula per decidir què és millor per a l'entitat. I, com fan alguns quan els critiquen que ho presenten com una crítica a Amposta o una crítica a Catalunya, si algú ha dit alguna cosa sobre la relació política entre la Filha i CiU, ha estat sobre la relació entre qui presideix la Filha i CiU, no entre l'entitat i CiU. Per això penso que la junta de l'entitat germana de la Lira ha volgut entrar en polèmica de forma gratuïta. I penso que si el govern català i l'ampostí no fossin del color polític que són, o haurien parlat abans, o ara no dirien res. I ho dic de la junta, no de la Filha.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 23 de juny del 2011

La productivitat de Duran i Lleida #crisi #feina

PNB i CiU van permetre que la reforma laboral del govern tirés endavant ahir al Congrés dels Diputats. Josep Antoni Duran i Lleida explicava ahir les raons de CiU per abstenir-se i permetre que la reforma s'aprovés. El govern espanyol hauria accedit a lligar augment dels sous a productivitat, a més de tractar l'absentisme i la flexibilitat interna a les empreses.

Ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicava l'enquesta anual d'estructura salarial del 2009.  L'estudi mostra que el salari mitjà a Espanya se situa 22.511,47 euros, un 22% menys en el cas de les dones. Així mateix els directius d'empreses de més de 10 treballadors tenen un salari que triplica el salari mitjà, un 180,5% més. A Catalunya el salari mitjà se situava en 23.851,31 euros. Només quedaria veure dins de l'enquesta, per comparar, l'estructura salarial comparada amb la de diputats, senadors i altres càrrecs electes.

Vistes les diferències salarials i estan segur que els càrrecs electes no mesuren la seva productivitat a l'hora de rebre les seves retribucions, un es pregunta com es pot tenir la barra de defensar que salari vagi unit a productivitat? Si els preus pugen els treballadors han de perdre diners? Ho estan els directius? Que potser no pugen preus les empreses en els seus productes quan els preus de les seves compres augmenten?

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 18 de juny del 2011

#LaLiraAmpostina i #Serrat als mitjans

La notícia del dia per a la gent de La Lira és l'èxit d'ahir del concert per ajudar l'escola de música amb la col·laboració de Joan Manuel Serrat qui va cantar dues cançons. Avui els mitjans destaquen que és el primer cop que Serrat cantava acompanyat d'una banda de música -fins ara ho ha fet amb orquestra simfònica però, no amb banda-. De fet, i seria il·lusionant si fos així, la informació a la ràdio deia que el concert d'ahir podria ser l'aperitiu d'un concert de Serrat amb La Lira a Amposta. Encara aniria més enllà, no seria bonic anar, per exemple, al Palau de la Música o al Palau Sant Jordi per fer un Serrat Sinfónico 2 amb La Lira, amb una banda?

A sota teniu el video de l'entrevista que Diana Mar va fer a Joan Manuel Serrat dijous per al programa Dixa'm vore de del Canal TE. L'Agència Catalana de Notícies ha publicat un video amb el resum del concert, un resum per a la història.



Bendita música #LaLiraAmpostina #Serrat

Amposta: La Lira Ampostina versiona SerratFa ben poc que hem acabat l'espectacle "La Lira versiona Serrat". Aprofito l'eufòria, el sentiment d'alegria del moment per escriure sobre aquesta gran nit. Un cop més La Lira ho ha fet, ho ha aconseguit, una concert per recordar. El punt àlgid, com no, la pujada de Joan Manuel Serrat a l'escenari per cantar Bendita Música i Paraules d'amor -aquesta amb la col·laboració del públic-, i l'agraïment de públic i músics als mestres Ventas i Grisó per la feina feta amb els arranjaments musicals.

Un músic de banda no acostuma a compartir escenari amb una personalitat com Serrat i això ja d'entrada és un fet important, i més tractant-se d'una banda humil com La Lira. No acostuma tampoc a escoltar el públic fent cors com avui. Emocionant, simplement.

Un cop més l'esforç ha tingut recompensa. Feina feta i ben feta, aplaudiments d'agraïment i podem marxar cap a casa feliços i amb el cap ben alt. Avui La Lira ha demostrat per què s'ha de fer el possible per preservar una entitat com la nostra, que aporta un valor afegit a la societat, quant a educació, cultura i valors. Valors que el nostre director, Octavi Ruiz, sempre remarca a l'hora de demanar l'esforç dels músics. Valors que ens recorden d'on venim, on som i on anem.

I ara ens toca pensar en la feina que ens queda. Aquest any hem preparat ja el repertori per al concert de Primavera, Belmonte, el repertori per al concert d'avui i ens queda preparar amb molt poc temps, el concert de Festes Majors. I ho farem, i tant que ho farem! Visca La Lira!

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 16 de juny del 2011

Demà, el gran dia #LaLiraAmpostina

Assaig al recinte firal per al concert amb SerratAquesta nit tenim l'assaig general, amb la presència de Joan Manuel Serrat, de cara a l'espectacle que La Lira Ampostina ha preparat per demà divendres a la nit al recinte firal. Poder tocar temes de Serrat i poder compartir amb ell un parell d'ells és ja una gran satisfacció.

La Lira versiona Serrat com punt àlgid de mesos d'activitats de tota la Societat per aconseguir fons per atenuar els problemes financers de l'escola de música, de La Lira en general. Mesos d'activitats, de treball desinteressat, de feina intensa. El concert de demà és un regal per a la gent del territori i per a nosaltres, els propis músics, sense cap dubte. Així que només ens queda gaudir els dos dies que ens queden i després guardar-los en el llibre dels millors records.

Creative Commons License + GNU FDL

Sobre els fets d'ahir #15j

Carlos Carnicero al seu bloc parla dels fets d'ahir. Carlos Carnicero parla la campanya de descrèdit cap als indignats i reclama que s'investigui si hi havia policies infiltrats entre els manifestants que haguessin pogut incitar a la violència, arran d'un video que circula per la xarxa que els acusaFelip Puig ha negat que els policies de paisà que surten al video s'haguessin infiltrat per crear violència. Penso que si no hi ha proves que ho desmenteixin no podem anar més enllà d'això. Qui va gravar les imatges, si no va gravar actes de violència causats per ells no té proves. De fet, Arcadi Oliveres ahir a la ràdio posava en dubte que no haguessin intervingut policies infiltrats en la creació de violència, declaracions per les quals es poden prendre accions legals contra ellJoseba Elola també escriu un article, a El País, sobre el 15m i la violència, defensant el moviment dels indignats i remarcant que sempre la consigna ha estat de protesta pacífica.

Creative Commons License + GNU FDL

Suposo que Felip Puig donarà bones explicacions #15m #15j



Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 12 de juny del 2011

Càrrecs de confiança en l'àmbit municipal #Amposta

Llegeixo a La Via Augusta sobre el rumor que l'anterior regidors d'esports i joventut podria ocupar un càrrec de confiança a l'Ajuntament. En temps de crisi això és crontradictori però, és que a més és un símptoma de com funciona l'administració. Havent funcionaris vàlids o havent la possibilitat de convocar places públiques es prefereixen els càrrecs de confiança, és a dir, càrrecs que a més de fer la feina tenen el perfil polític que li plau a qui governa, i es col·loquen a dit. De fet, no he entès mai que el regidor d'hisenda de torn, o el regidor d'empresa si l'hi ha, per exemple, no sigui capaç de dur l'àrea de promoció econòmica i es necessiti tenir-hi una persona al capdavant que és un càrrec de confiança.

Malament comencem si, per una banda demanem austeritat i per l'altra continuem amb la política de càrrecs polítics per fer feina que haurien de fer funcionaris o regidors.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 11 de juny del 2011

Constituït l'Ajuntament d'#Amposta #ebremunicipals2011

Avui al matí s'han constituït la majoria dels ajuntaments de Catalunya, entre els quals el d'Amposta. He seguit la retransmissió de la constitució a través d'Amposta Ràdio. Després dels tràmits inicials de jurament o promesa, els diferents caps de llista han dit si es presentaven o no per ser escollits com alcaldes, a la qual cosa Toni Espanya (PSC) i Germà Císcar (PxC) han dit que no. En part sorpresa, en part lògic que sabent que no seràs escollit desisteixis de presentar-te igual. Els cas és que a l'hora del recompte de vots s'ha vist com Manel Ferré ha tingut els vots dels seus 11 regidors, Adam Tomàs el dels seus 6 regidors, el PSC hauria votat en blanc i PxC hauria fet un vot nul, ja que ha hagut un vot a favor de Germà Císcar, suposadament emès per ell mateix, malgrat que moments abans ha dit que no es presentava per ser escollit. Serà un nou error d'inexpert -diuen que ja va protagonitzar una anècdota el dia després de les eleccions- o serà intencionat aquest vot a ell mateix? Jo diria que és un error i que és un exemple de quin nivell ha presentat PxC arreu -només cal veure els videos d'altres ciutats veïnes per veure-ho-. Després ha arribat l'hora dels parlaments i el representant de PxC ha estat bastant breu, "primer els de casa", i així segur que pensa que sortirem de la crisi.

Adam Tomàs, en el seu discurs, ha demanat que comenci l'alcalde per optar per obrir els mitjans de comunicació a la resta de partits, per aconseguir una major pluralitat. Hi coincideixo plenament. Tant Manel Ramon com el presentador -crec que era Carlos Somolinos, un presentador millorable per co-retransmetre l'acte- s'han estranyat perquè comentaven que a la ràdio sempre tenien les portes obertes. I estic segur que així és. Ara bé, el problema dels mitjans municipals és que se'ls nota massa l'esbiaixament de les notícies. Sobretot a la Revista Amposta. Però, quan es porten tants anys al govern és difícil veure aquestes coses i suposo que es veuen com una cosa normal.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 9 de juny del 2011

La llei #omnibus i la #construcció

Amposta: zona cementiriAhir veia les notícies sobre l'anomenada llei Òmnibus. Un dels aspectes que es remarcava era que pretenia fer rebifar el sector de la construcció. Els empresaris ho veuran amb bons ulls. Sortia, de fet, Enric Reyna, presentant el punt de vista dels promotors, demanant més sòl urbanitzable, a preu raonable, per poder vendre a preu raonable. Em va semblar bastant contradictori que, s'obviï que el preu de la vivenda ha augmentat per la creació d'habitatges per satisfer una demanda de vivenda inexistent i en canvi, per satisfer una demanda inversora, especuladora, creixent. No cal sortir de les nostres ciutats per veure la quantitat de pisos buits que hi ha, el preu dels quals no ha crescut pas per manca de sòl, i que quan ja teníem la crisi a tocar, els promotors encara en demanaven preus desorbitats.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 7 de juny del 2011

La llista més votada #municipals2011 #ebremunicipals2011

Després d'unes eleccions, si les majories no són suficients arriben dies, setmanes de negociacions per assolir pactes de govern. I des de fa no sé quants comicis que hem de sentir un i altre cop que ha de governar la llista més votada, o queixes perquè això no és així. Sovint el partit que demana això en altres llocs no respecta els seus propis postulats. En tenim exemples en tots els partits i per això sentir que algú demana que es deixi governar la llista més votada cansa i a més demostra poc respecte pel sistema democràtic que diuen que defensen.

Els agradi o no, governa qui té prou representants electes que li donin suport. A Madrid, qui té més diputats al Congrés, a Catalunya qui té més diputats al Parlament, als ajuntaments qui té més regidors. I així anàlogament en altres institucions amb governs basats en els resultats de comicis. Per tant, qui governa és qui té més suport i qui no governa és qui no en té. Que el govern resultat d'un pacte pugui ser millor o pitjor és una cosa que es veu amb el temps. Que hi ha pactes antinatura, potser. Però, els nostres polítics farien bé de respectar el sistema i deixar de parlar de llistes més votades, o optar per canviar aquest sistema electoral que tan poc els agrada -quan no tenen la majoria absoluta-.

Creative Commons License + GNU FDL

#Serrat cantarà Bendita música i Paraules d'amor amb #LaLiraAmpostina

El proper divendres 17 de juny La Lira Ampostina oferirà un concert sobre temes de Joan Manuel Serrat, amb la col·laboració del propi músic -músic, poeta, artista,...-. Al web de La Lira teniu el programa del concert, un concert en què Serrat interpretarà amb La Lira Bendita música i Paraules d'amor.

Aquest any els músics estem fent un esforç extra per La Lira. La feina amb els diferents repertoris que s'han de treballar és important. Però, el resultat, de ben segur serà satisfactori. Ara només cal que compreu les entrades i vingueu a gaudir de la nit!
 
Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 5 de juny del 2011

#Amposta Les jardineres de l'Av. Santa Bàrbara

Amposta: la nova barana de l'Av. Santa BàrbaraLa imatge d'aquest apunt és de les jardineres recentment renovades de l'Av. Santa Bàrbara. El resultat final és bonic, no ho negaré però, els acabats són més que discutibles. A la imatge es pot veure com l'aresta deixa al descobert el plàstic que s'utilitza per fer-la. Així es pot veure en moltes de les jardineres. D'altra banda, a la imatge també es veu la barana. Unes baranes noves que a mi no m'agraden -qüestió de gustos- i que algunes ja tenen oxidació al passamans. Així penso que no es pot donar per bona una obra.

Imagino que com ja no estem en campanya electoral no es prendrà el comentari com un tema electoralista.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 2 de juny del 2011

#Google +1 al bloc

Si voleu afegir el botó de Google +1 al vostre lloc web, teniu instruccions de com fer-ho a http://www.google.com/webmasters/+1/button/. En el cas de Blogger però, no cal modificar la plantilla. Només cal anar al disseny del bloc i, a les característiques dels missatges del bloc (apunts) marcar la cel·la "mostra els botons d'ús compartit" si no la teníeu ja marcada.


Creative Commons License + GNU FDL