diumenge, 18 de setembre del 2011

Més retallades a #salut #crisi

HTVCLlegeixo amb preocupació la notícia sobre l'amortització de places d'interins a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Malgrat que el conseller en el seu dia va dir que s'havien fet totes les retallades que calia, veiem que no és així. No les fa el Departament de Salut però, es fan igualment, encara que les facin els centres. Amortització de places equival, com remarca la Junta de Personal, a pèrdua d'aquestes places. En un futur no crec que es tornin a crear i en cas que es necessitin potencialment seran eventuals o personal subcontractat.

Algú fa un temps quan exagerant vaig dir que només faltava que tanquessin l'Hospital em va dir demagog, i em va recordar que sempre s'havien tancat plantes. Segons la mateixa notícia les 2 plantes i mitja tancades a l'estiu no s'obriran i els quiròfans funcionaran a la meitat. Exagerava expressament però, el tancament indefinit de plantes és simptomàtic.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 17 de setembre del 2011

#aniversari 2 anys de #Júlia

Avui la nostra xiqueta, Júlia, fa 2 anys. 2 anys de Júlia i 2 anys fent-li fotos cada dia. Records per al futur. Sembla com si fos ahir dels nervis pujant a l'hospital, de l'eterna espera i, per fi, poder conèixer la nostra filla acabada d'arribar al món. Sembla com si fos ahir de les seves primeres passes, de les seves primeres paraules, frases, gargots, balls i cançons. Cada dia és fantàstic poder abraçar-la, besar-la, jugar amb ella, veure com et sorprén amb coses noves, com et fa riure, com et fa oblidar, ni que sigui per un moment, qualsevol maldecap.

Tot i que no ho pots llegir, Júlia, felicitats! Potser d'aquí uns anys, si encara funciona això de Blogger, podràs llegir-ho. Ah, recorda que ara ja has de dir 2 quan et preguntin els anys, eh? Felicitats de la mama i del papa.



Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 11 de setembre del 2011

#OnzeDeSetembre Una Diada diferent des de fa 10 anys

Des de fa 10 anys l'11 de setembre és una Diada compartida a Catalunya amb el record pels atemptats del 2001 a Nova York. Val a dir que a més, políticament la Diada s'ha vestit d'una pompositat, per a mi innecessària, amb l'excusa d'apropar-la a la ciutadania. Excessos del tripartit en la pompositat institucional.

Deixant de banda casa nostra, recordo que l'11 de setembre del 2001 vaig arribar al matí a Cerdanyola. Vivia encara allí, car no vaig tornar a viure a les Terres de l'Ebre fins el 2005. Vaig arribar-hi des de Brussel·les. Tornàvem de la manifestació del dia 9 per una Nova Cultura de l'Aigua, contra el PHN.

En arribar vaig anar a dormir. En despertar vaig posar la televisió i vaig veure una de les Torres Bessones fumejant. Després va empotrar-se un altre avió a l'altra torre. Després una després de l'altra les torres van col·lapsar. I el dia va fer-se llarg, molt llarg. La resta ja la coneixem. Milers de morts a causa del fanatisme, i punt de partida de les accions armades dels EUA, governats per Bush, contra els talibans a l'Afganistan, per continuar anys més tard amb l'Iraq de Saddam. Una data fatídica, pel que va passar i pel que va comportar.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 10 de setembre del 2011

5 anys de casats #aniversari

Avui fa 5 anys que ens vam casar Maria Jesús i jo. Sembla com si fos ahir que els nervis del gran dia m'envaïen, i que s'anaven esvaint a mesura que esdevenia la celebració. Amics i familiars acompanyant-nos. Missa, fotos i dinar. Música, regals, els nòvios, el ram,... Sembla com si fos ahir.

I en una setmana la nostra filla farà 2 anys. El fruit del nostre amor. L'alegria de casa.

T'estimo!

 
Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 9 de setembre del 2011

#PDE #PHN 10 anys de la manifestació de Brussel·les

PHN València 2002El 10 d'agost de 2001 les dues ribes de l'Ebre s'unien a l'alçada de Deltebre i Sant Jaume sobre la barcassa, ara desplaçada pel nou pont que uneix ambdues poblacions. Des de Sant Jaume partíem per realitzar la primera etapa de la Marxa Blava que havia de dur la veu de l'Ebre a Brussel·les. Una primera etapa amb final a Amposta, on el nostre Ajuntament no havia donat suport a la postura de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) contra el PHN. Primer el partit, diuen. I l'arribada a Amposta va ser espectacular, amb una festa impressionant.

Durant un mes un grup de persones van continuar recorrent el camí que, per Europa, els duria fins la capital de la Unió Europea, fent present el nus per tota la geografia comunitària. El seu camí va tenir com punt culminant una gran manifestació el dia 9 de setembre de 2001 per la ciutat belga.

Recordo que vam fer el camí en autobús, des de Tortosa. Altres van optar per l'avió. Un camí llarg però, a la vegada carregat de sentiments. Anàvem a fer una cosa gran. Anàvem a demostrar que després de Barcelona i Madrid arribaríem al cor d'Europa per explicar les nostres preocupacions. Catalans, aragonesos i ciutadans de diferents punts de la geografia espanyola anàvem a demanar una nova cultura de l'aigua i a aixecar la veu contra el PHN d'Aznar, el del passeig triomfal. Brussel·les plena de samarretes amb el nus, banderes, mocadors, paraigües, gorres, i els colors dels "cachirulos" aragonesos. I les jotes de les Terres de l'Ebre amenitzant la marxa. Algú fins i tot anava repartint baldanes sota la pluja. Una pluja que ens va remullar bé durant tota la manifestació però, que vam aguantar sense problemes. A l'hotel ja ens canviaríem de roba.

Avui celebrem 10 anys de la manifestació de Brussel·les. Són 10 anys d'un dels fets més importants protagonitzats per la PDE, protagonitzats per la gent de l'Ebre, malgrat el govern català i alguns governs municipals d'aleshores. 10 anys fa d'una època de desgast per a moltes persones, d'etiquetatge com enemic pel simple fet de defensar una cosa i demanar que no es posi l'interés de partit per davant de tot.

Felicitats Plataforma!

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 7 de setembre del 2011

Multa per tocar la trompa a casa

Llegeixo indignat que una família de Tarragona ha estat multada amb 800 euros perquè el veïnat s'ha queixat que el seu fill, de 7 anys, toca el trombó a casa. Bé, en realitat és una trompa, ja que si veieu les notícies de TV3 es veu l'instrument. Sobta la confusió, fins i tot comesa al programa La Tribu, de Catalunya Ràdio, a la tarda. De tota manera,  segons la notícia la família diu que el nen tocava a les tardes i no a les nits. En ple dia és estrany que el nombre de decibels mesurats a causa de la trompa sigui gaire elevat, quan el so ambient ja és important. Ara bé, segons la informació a la televisió no ha hagut mesura de decibels que doni suport a la denúncia. Com s'explica? La notícia m'indigna perquè em sembla una manca de sentit comú increïble penalitzar l'estudi d'un instrument a casa en un horari raonable. Tota la vida s'ha fet. No m'imagino les escoles de música proporcionant espai a tot l'alumnat per anar-hi a estudiar a l'hora que vulguin. A més, la trompa no és un instrument estrident precisament. Se li demana utilitzar sordina al crio per estudiar, mitja hora al dia -segons Catalunya Ràdio- quan és important escoltar el so de l'instrument sobretot quan un s'està formant en el seu domini. Indignant també és que, segons la notícia, la multa es justifiqui per l'incompliment de l'ordenança de civisme. Quina ordenança és aquesta que penalitza l'estudi d'un instrument? Segur que molts i molts de vehicles sorollosos se salten l'ordenança cada dia i encara han de veure la multa. Us imagineu denunciar un taller que tingueu sota casa o al veïnat perquè fa soroll, o el soroll d'una obra quan fan els fonaments de l'edifici, per exemple?

Creative Commons License + GNU FDL