dissabte, 5 de novembre del 2011

Centres d'interpretació #turisme

Llegia a través d'ebrencs un article del Diari de Tarragona sobre els centres d'interpretació sobre l'Ebre que s'han inaugurat al territori i que, per manca de capacitat de contractació dels ajuntaments, no poden obrir. I he pensat de seguida en un altre centre, que no és d'interpretació però, que penso que encaixa igual en la crítica. He pensat en el CAT (Centre d'Acollida Turística) de Tortosa. L'anterior govern de la Generalitat, amb la benedicció de l'alcaldia de Tortosa, van promoure la seva creació i es va inaugurar ja fa un temps. No l'he visitat. Sí que em va sobtar que la seva ubicació no fos al nucli antic de la ciutat. I és que aquest tipus de centres sembla que es pensen per no estar dins del nucli si no una mica més a fora. Però, jo si fos turista esperaria trobar-lo al centre. De fet, si fos turista no cercaria un CAT si no una oficina de turisme, com en moltes ciutats amb història (Roma, Florència, Santiago de Compostela,...), a tocar del centre històric. I la informació probablement la cercaria abans d'arribar a la meva destinació, i més ara que per Internet es pot trobar fàcilment.

Sí que he vist que el CAT de Tortosa té uns plafons informatius multimèdia molt sofisticats, que em recorden la pel·lícula "La màquina del temps" però, que no deixen de ser superflus. El CAT, penso, és una oficina de turisme gran, fora de lloc. Qui ho va impulsar ho defensarà incondicionalment. CiU, segurament també, perquè si no en el moment de fer-se l'alcalde de Tortosa hagués pogut posicionar-se clarament en contra. Però, com dic, em sembla fora de lloc.

I fent referència a l'article del Diari de Tarragona, els centres d'interpretació em semblen més del mateix. Prefereixo visitar els indrets turístics i prescindir de visitar centres d'interpretació. Com a molt, i dic com a molt, els centres d'interpretació poden ser útils en la vessant pedagògica però, en la turística, no sé que dir-vos.

Creative Commons License + GNU FDL