dimecres, 30 de novembre del 2011

Google Maps Indoors #google #android

Google Maps incorpora una nova característica, la guiar dins d'edificis, no només per carrers i carreteres. Així, com mostra el video d'exemple, si fins ara amb Google Maps consultaves com arribar a l'aeroport, el servei permet consultar com arribar en un punt dins del propi aeroport.

Al video es pot veure com fan referència al mite del minotaure. Fa gràcia perquè la Unitat de Sistemes d'Informació de l'Hospital de Tortosa tenim un sistema de mapes per guiar els usuaris dins del centre que agafa també del mite el nom, Teseo.



Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 17 de novembre del 2011

#LaLiraAmpostina homenatja el mestre Adolf Ventas #SantaCecilia2011


Quan era menut, abans potser d'entrar a la banda, recordo que va venir a Amposta, a l'auditori de La Lira, el Quartet de Saxofons de Barcelona, dirigit per Adolf Ventas (podeu veure un anunci a La Vanguardia del 22 d'abril de 1983 d'una actuació del quartet a Gandesa). Vam anar amb mons pares a veure l'actuació. Venia a tocar el quartet del mestre Ventas, era una cosa important. Un ampostí que vivia a Barcelona, que era conegut al món de la música, venia a La Lira. Sempre he recordat aquell concert del quartet del mestre Ventas cada cop que l'he vist, cada cop que hem tocat amb La Lira alguna de les seves obres. No vull fer aquí un repàs de la seva trajectòria, ja que no sóc la persona més indicada i perquè només repassant els darrers 20 anys de col·laboracions amb La Lira en sortiria una bona llista. Simplement volia recordar com ara, de gran, participaré en l'homenatge a aquella persona que de menut vaig anar a veure a La Lira amb aquella gran admiració transmesa pels meus pares.

El programa: Adolf Ventas, passió per la música

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 15 de novembre del 2011

Opcions de vot per a indecisos #nolesvotes #aritmetica20N #20N #15M #votaaotros

Arribades unes eleccions hom es pregunta si anar a votar, i en cas de fer-ho, si votar nul, votar en blanc o votar un partit. El bloc no+pppsoe explica la diferència entre les diferents opcions que es presenten a l'hora d'anar a votar. Els únics vots que compten són els vots vàlids, és a dir, els vots a partits i els vots en blanc. Aquests darrers, tot i que interpretats com vots de disconformitat, acaben perjudicant les minories perquè augmenten la quantitat de vots necessaris per obtenir escons. La resta d'opcions, entre les quals el vot nul o no anar a votar, tot i que són interpretables, no afecten el resultat de les eleccions i no afavoreixen cap canvi de majories. Destaca el bloc que PP+PSOE representen un 42% dels vots totals i que el 58% restant, es correspon amb els vots nuls, vots en blanc, vots a altres partits i l'abstenció. Imaginem com es podria girar la truita si tothom anés a votar i votés un partit diferent de PP o PSOE.

Al bloc AritmEtica20N explica com, utilitzant el sistema democràtic, anant a votar, es pot trencar el joc establert del bipartidisme entre PP i PSOE, i fins i tot del tripartidisme, afegint-hi CiU. En aquest bloc es proposa en una taula de les diferents circumscripcions espanyoles, quins dos partits minoritaris es poden votar amb més opcions d'aconseguir escó. Es dóna una opció A, com la millor, i una alternativa, si la primera no es vol votar. D'aquesta manera es planteja una forma d'esgarrapar escons a PP, PSOE i CiU. A Girona, Lleida i Tarragona, per exemple, la primera opció, la més factible, és el vot a ERC, mentre que l'alternativa és el vot a ICV. A Barcelona és al contrari, primer ICV i després ERC. Si no sabeu a qui votar i no voleu votar cap dels tres principals partits aquesta taula us pot ajudar. Trencant majories es crea un escenari més divers. Potser més complicat però, més divers. Al cap i a la fi, la democràcia és diversitat i acord, no? I els que tant ho pregonen no hi poden estar més d'acord.

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 13 de novembre del 2011

#food2u , una nova forma de demanar menjar des de casa

L'altre dia per casualitat vaig veure que un amic, antic company de feina, Jordi Martín, estava implicat en una iniciativa empresarial molt interessant. Es diu food2u i és un servei per demanar menjar des de casa utilitzant un mòbil smartphone, una tauleta -en ambdós casos amb aplicació Android i iOS- o el propi ordinador a través del navegador.

És un servei però, no lligat a un únic establiment si no que està pensat per oferir als diferents establiments de restauració un sistema de recepció de comandes pel qual paguen només pels encàrrecs rebuts.

De moment només tenen disponibilitat per a comandes a la zona de Barcelona però, em consta que estan en expansió.

M'agrada poder comentar aquí un projecte que té pinta d'exitós que compta amb la participació d'un amic i puc assegurar que gran professional, a la vegada que un emprenedor imparable. Molta sort en l'aventura!

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 5 de novembre del 2011

Centres d'interpretació #turisme

Llegia a través d'ebrencs un article del Diari de Tarragona sobre els centres d'interpretació sobre l'Ebre que s'han inaugurat al territori i que, per manca de capacitat de contractació dels ajuntaments, no poden obrir. I he pensat de seguida en un altre centre, que no és d'interpretació però, que penso que encaixa igual en la crítica. He pensat en el CAT (Centre d'Acollida Turística) de Tortosa. L'anterior govern de la Generalitat, amb la benedicció de l'alcaldia de Tortosa, van promoure la seva creació i es va inaugurar ja fa un temps. No l'he visitat. Sí que em va sobtar que la seva ubicació no fos al nucli antic de la ciutat. I és que aquest tipus de centres sembla que es pensen per no estar dins del nucli si no una mica més a fora. Però, jo si fos turista esperaria trobar-lo al centre. De fet, si fos turista no cercaria un CAT si no una oficina de turisme, com en moltes ciutats amb història (Roma, Florència, Santiago de Compostela,...), a tocar del centre històric. I la informació probablement la cercaria abans d'arribar a la meva destinació, i més ara que per Internet es pot trobar fàcilment.

Sí que he vist que el CAT de Tortosa té uns plafons informatius multimèdia molt sofisticats, que em recorden la pel·lícula "La màquina del temps" però, que no deixen de ser superflus. El CAT, penso, és una oficina de turisme gran, fora de lloc. Qui ho va impulsar ho defensarà incondicionalment. CiU, segurament també, perquè si no en el moment de fer-se l'alcalde de Tortosa hagués pogut posicionar-se clarament en contra. Però, com dic, em sembla fora de lloc.

I fent referència a l'article del Diari de Tarragona, els centres d'interpretació em semblen més del mateix. Prefereixo visitar els indrets turístics i prescindir de visitar centres d'interpretació. Com a molt, i dic com a molt, els centres d'interpretació poden ser útils en la vessant pedagògica però, en la turística, no sé que dir-vos.

Creative Commons License + GNU FDL