dissabte, 5 de gener de 2013

Baralles de gossos i cervesa #rumors #hoax

Fa uns dies vaig veure a Facebook una imatge d'una baralla de gossos en algun lloc del món, en un recinte envoltat de banderoles de Heineken. La conclusió immediata de qui compartia la imatge era que la marca de cervesa patrocinava aquesta baralla, amb la lògica indignació. Però, des del primer moment vaig pensar que la conclusió era precipitada. Amb una fotografia no n'hi ha prou per concloure que aquella baralla la patrocinava Heineken. De fet, tal com estan les coses, cal assegurar-se que no és un muntatge i, en cas que no ho sigui, veure si hi ha informació addicional que ho confirmi o ho desmenteixi.

Navegant una mica acabem, sobretot amb coses tan sonades, trobant altra gent que en parla. Heineken va reaccionar, potser tard i malament per negar cap vinculació amb la baralla. Però, no per això es pot donar per bona la opinió d'alguns que això demostra definitivament la connivència de l'empresa amb la crueltat amb els animals.

En canvi, si revisem patrocinadors de curses de braus a Espanya podrem veure que en aquest aspecte, i sense boicot efectiu -que no vol dir que no hi hagi gent que vulgui fer-lo-, hi ha mitjans, entitats financeres, empreses de begudes, etc., que patrocinen la tortura i mort dels bous en places. No cal comprovar gaires coses en aquest cas però, no veig tanta indignació.

Creative Commons License + GNU FDL