divendres, 26 d’abril del 2013

Retallen i no donen exemple

Va un govern i decideix que cal retallar pagues extra, sous dels treballadors públics, ... treballadors públics, que cal fer que els malalts crònics, els pensionistes, paguin els medicaments, que ens jubilem massa joves i que cobrem massa de pensió, que gent que necessita oxigen cada dia no pot continuar rebent la prestació gratuïta perque n'utilitza massa poc al dia. Van i quan la gent protesta recorren a la desqualificació barata, pretenen dir que ells passen per les mateixes penúries que la societat que administren. Fins i tot, algun membre de l'estructura de govern, ens diu que els pijos i rics són necessaris perquè consumeixen.

Mentrestant, l'estructura de càrrecs a dit, les dietes, els cotxes oficials, els iPad, iPhones, contractes d'Internet per a polítics, sous que tripliquen els de molts i potser quadrupliquen els de molts més, etc. Com pot algú, ja sigui govern o executor de les ordres del govern, triar retallar sous i personal, empobrir els treballadors o augmentar la llista de l'atur, quan encara hi ha tantes i tantes diferències entre uns i altres? Com no s'ha de queixar la gent i emprenyar-se cada cop més?

Potser la majoria no però, alguns dels que decideixen arruinar vides d'altres algun dia es trobaran, ells o els seus familiars, en situacions semblants. Serà aleshores que reflexionaran. Ah, i espero que a les properes eleccions la gent faci memòria, memòria de veritat, i no faciliti governs dels que per reduir dèficit opten per la via fàcil, retallar per baix, on més mal fa i més diluïda queda la retallada.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

emili nieto ha dit...

I a qui proposes que voti la gent. Quin partit polític dels actuals no ha retallat?

Maig 2010, Zapatero ataca fort els sous públics. La Generalitat, governada pel tripartit, replica les retallades amb els complements salarials de la seva competència.