dijous, 28 d’abril del 2011

Senyals circumstancials #trànsit

Amposta: Av. Santa Bàrbara, lateralAquestes setmanes a Amposta es veuen moltes obres d'arranjaments de carrers. Serà casualitat o no que les eleccions municipals siguin a tocar.

Ara bé, volia comentar una cosa que ocorre quan hi ha obres al carrer, esdeveniments que necessiten ocupar la calçada o altres activitats. La via senyalitza amb senyals circumstancials verticals  de prohibit aparcar per indicar que en les dates indicades allí no es pot aparcar. Al centre de la imatge se'n veu un de senyal.

Aquests senyals de vegades es posen molt temps abans de la data per a la qual tenen validesa, com ha estat a la zona de les Cases Barates, on hi havia senyals la setmana passada per a actuacions d'aquesta setmana. Carrers no gaire amples amb un senyal posat de qualsevol manera, molestant l'aparcament, quan encara no té vigència la prohibició que indiquen. A més tenen una inscripció que no es llegeix bé si no passes prop i redueixes molt la velocitat.

D'altra banda, aquests senyals no sé si són vàlids. Se suposa que les inscripcions en els senyals de trànsit es poden posar però, s'han de posar en un panell sota del senyal, no enganxats amb cinta adhesiva sobre el mateix. Si no són vàlids, tenim molts municipis que tenen aquesta pràctica i no sé si algun dia es poden trobar amb algun conductor que fa una reclamació per una multa per no complir amb un senyal que no compleix la normativa sobre senyals de circulació.

Creative Commons License + GNU FDL